Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Piparibrownie ja appelsiini-tyrnijäätelö, Veronican resepti

Julkaistu 03.12.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan joulujakson resepti.

Pohja

  • 100 g pipareita
  • 40 g voita

Taikina

  • 100 g pipareita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g tummaa suklaata
  • 50 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Karviassiirappi

  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 dl punaisia karviaisia
  • puolikkaan appelsiinin mehu

Tyrni-appelsiinijäätelö

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 rkl tyrnimehua
  • 2 keltuaista
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

Pohja: Sulata voi ja murskaa piparit mahdollisimman pieneksi. Sekoita keskenään. Painele massa vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 10 minuuttia.

Brownie-taikina: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa piparit ja sekoita leivinjauhe murskan kanssa. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos piparimurskan kanssa. Sekoita myös sokerimunaseos kaikki samassa kulhossa. Lisää vaniljasokeri ja kaada taikina pohjan päälle. Paista uunissa 175 asteessa 20minuuttia.

Jäätelö: Vaahdota kuohukerma ja sekoita sekaan 2 kananmunan keltuaista. Lisää massaan sokeri, appelsiinin mehu, tyrnimehu sekä kaneli. Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä.

Karviaissiirappi: Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Lisää karviaiset ja anna keittyä 10 minuuttia ja laita siirappi viilenemään, kylmään kunnes se on hieman jähmettynyt.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Lämmintä valkosuklaavaahtoa, valkosuklaapannacottaa, timjamikreemiä, mantelikakkua ja valkoherukoita – Matin reseptiMasterChef: Rosmariinijäätelöä ja vadelmaa – Kristiinan reseptiMasterChef: Appelsiinia ja tummaa suklaata – Heinin reseptiMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiMasterChef VIP: Suklaakakkua, fenkolijäätelöä, vadelmamelbaa ja tuoreita vadelmia – Olga Temosen reseptitTuulihatut
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti