Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Mutakakku – Jennyn resepti

Julkaistu 31.05.2022 18:39

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 16. jaksossa tehtävänä on valmistaa venyviä ja rouskuvia annoksia.

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 120 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • hippusellinen suolaa
  • 2 dl marjoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl viskiä
  • 1 appelsiini
  • 3 rkl mascarponea
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 rkl mantelirouhetta

Valmistusohje

Valmista marjamelba. Laita marjat ja 0,5 dl sokeria kasariin ja tilkka vettä. Keittele ja muussaa marjat. Siivilöi siemenet pois.

Valmista mascarponevaahto. Vispaa kerma ja mascarponevaahto sileäksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta vähän appelsiinin kuorta ja sekoita se ja viski joukkoon. Laita kylmään odottamaan.

Valmista mutakakkutaikina. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat ja sileäksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisäile 0,5 dl kerrallaan siivilän läpi ja vispaa joukkoon. Lisää sula suklaa joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi vielä hippusellinen suolaa.

Rasvaa kakkuvuoka ja lämmitä uuni 220 asteeseen. Kypsennä kakkua uunissa keskitasolla n. 7-8 minuuttia. Pidä kakkua silmällä, jotta se ei varmasti mene liian kypsäksi. Ota uunista pois ja anna hetki jähmettyä vuoassa.

Asettele lautaselle melbaa, kakku ja päälle mascarponea ja marjoja.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Suklaakupu, Maritan reseptiMasterChef: Kylmä kahvi kaunistaa – Oodi keittäjille – Johannan reseptiMasterChef: Lakkaa, valkosuklaata ja mantelia – Oonan reseptiMasterChef: Britakakku ja mansikkakastike – Ellan reseptiMasterChef: Sitruunaa ja suklaata – Joonaksen reseptiTuulihatut
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti