Koko Suomi leipoo: Kirpeän makeat eclairit

Koko Suomi leipoo: Kirpeän makeat eclairit

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa kilpailijat leipovat tuulihattuja.

Taikina

  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1,75 dl vettä
  • 60 g voita
  • 2 kananmunaa

Täyte

  • 2 sitruunaa + 1 sitruunan kuori
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 kananmunaa
  • 75 g voita tai margariinia

Kuorrute

  • 100 g valkosuklaata
  • keltaista pastaväriä

Voikreemi

  • 100 g voita
  • 200 g tomusokeria

Koristeluun

  • raastettua sitruunankuorta
  • nippu sitruunamelissaa
  • voikreemiä

Valmistusohje

TAIKINA: Lämmitä vesi ja voi kattilassa. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Kun voi on sulanut veden sekaan, lisää jauhoseos ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Siirrä monitoimikoneeseen, anna jäähtyä hetki ja vatkaa sitten munat seokseen yksi kerrallaan. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota tähtityllalla n. 7­-8 cm mittaisia taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista (200) 175 asteessa n. 35-40 min. Jäähdytä.

TÄYTE: Raasta pestyjen sitruunoiden keltainen kuoriosa. Halkaise sitruunat ja purista puolikkaista mehut (1 dl). Sekoita kattilassa tomusokeri, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste ja munat. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kypsyä hetken aikaa, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon. Sekoita sileäksi.

KUORRUTE: Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä ja lisää tippa keltaista pastaväriä.

VOIKREEMI: Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

KORISTELU: Koristele eclairit muutamalla voikreemipursotuksilla, sitruunankuorenpalalla sekä sitruunamelissan lehdillä.


Parhaat ruokaohjelmat