Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kirpeän makeat eclairit

Julkaistu 06.01.2020 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa kilpailijat leipovat tuulihattuja.

Taikina

  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1,75 dl vettä
  • 60 g voita
  • 2 kananmunaa

Täyte

  • 2 sitruunaa + 1 sitruunan kuori
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 kananmunaa
  • 75 g voita tai margariinia

Kuorrute

  • 100 g valkosuklaata
  • keltaista pastaväriä

Voikreemi

  • 100 g voita
  • 200 g tomusokeria

Koristeluun

  • raastettua sitruunankuorta
  • nippu sitruunamelissaa
  • voikreemiä

Valmistusohje

TAIKINA: Lämmitä vesi ja voi kattilassa. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Kun voi on sulanut veden sekaan, lisää jauhoseos ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Siirrä monitoimikoneeseen, anna jäähtyä hetki ja vatkaa sitten munat seokseen yksi kerrallaan. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota tähtityllalla n. 7­-8 cm mittaisia taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista (200) 175 asteessa n. 35-40 min. Jäähdytä.

TÄYTE: Raasta pestyjen sitruunoiden keltainen kuoriosa. Halkaise sitruunat ja purista puolikkaista mehut (1 dl). Sekoita kattilassa tomusokeri, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste ja munat. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kypsyä hetken aikaa, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon. Sekoita sileäksi.

KUORRUTE: Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä ja lisää tippa keltaista pastaväriä.

VOIKREEMI: Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

KORISTELU: Koristele eclairit muutamalla voikreemipursotuksilla, sitruunankuorenpalalla sekä sitruunamelissan lehdillä.


Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Vol-au-ventKoko Suomi leipoo: Eclairs sablepäällisellä, sitruunatäytteellä ja suklaakuorrutteellaKoko Suomi leipoo: Terttu-mummin omenaleivosKoko Suomi leipoo: Rustiikit tuulihatutTuulihatut
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti