Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja kauden vihanneksia ja bouillabaissen lientä – Volin resepti

Sara Forsius / Mtv3
Julkaistu 16.03.2021 21:54

MTV LIFESTYLE

MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.

Bouillabaissen liemi

  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 kpl Sipuli
  • 1 kpl Chili, punainen
  • 2 dl Kalalientä
  • 2 dl Maitoa
  • 1,5 dl Kermaa
  • 1 dl Valkoviiniä
  • 4 kpl Laakerinlehtiä
  • Pippuri
  • Suola

Kuha

  • 1 kpl Kuhafile
  • 2 rkl Voita
  • Suola
  • Vihannekset
  • 4 kpl Varhaisperunoita
  • 1 kpl Porkkana
  • 1 kpl Fenkoli

Valmistusohje

Valmista liemi. Hienonna sipulit ja chili. Kuullota öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon valkoviini ja kalaliemi. Keitä lientä hetki kasaan. Lisää mausteet, maito ja kerma. Siivilöi valmis liemi ja laita blenderiin. Aja hienoksi liemeksi.

Valmista vihannekset. Keitä pestyt ja halkaistut perunat suolavedessä napakoiksi. Pilko porkkana ja fenkoli haluttuun muotoon. Pyörittele öljyssä ja mausta suolalla. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista kuha. Leikkaa file kahtia ja paista voissa pannulla. Mausta suolalla.

Kokoa annos. Asettele vihannekset ympyräksi lautaselle paistetun kuhan ympärille ja annostele lientä erillisestä astiasta. Koristele tuoreilla yrteillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Kalmaria ja Sitruunarisottoa – Saijan reseptiMasterChef VIP: Peruna-fenkolikeittoa ja rapeita perunalastuja – Annan reseptiMasterChef VIP: Merimiehen mummon kalakeitto – Minna Kuukan reseptiMasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon reseptiMasterChef VIP: Lihapullia kookosliemessä – Volin reseptiMasterChef VIP: Yrttistä lohta, hollandaisekastiketta, paistettua tankoparsaa, sitruunavinaigretellä maustettua fenkolia ja varhaiskaalia – Joel Harkimon resepti
MasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti