MasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja kauden vihanneksia ja bouillabaissen lientä – Volin resepti
MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.
Bouillabaissen liemi
- 2 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 kpl Sipuli
- 1 kpl Chili, punainen
- 2 dl Kalalientä
- 2 dl Maitoa
- 1,5 dl Kermaa
- 1 dl Valkoviiniä
- 4 kpl Laakerinlehtiä
- Pippuri
- Suola
Kuha
- 1 kpl Kuhafile
- 2 rkl Voita
- Suola
- Vihannekset
- 4 kpl Varhaisperunoita
- 1 kpl Porkkana
- 1 kpl Fenkoli
Valmistusohje
Valmista liemi. Hienonna sipulit ja chili. Kuullota öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon valkoviini ja kalaliemi. Keitä lientä hetki kasaan. Lisää mausteet, maito ja kerma. Siivilöi valmis liemi ja laita blenderiin. Aja hienoksi liemeksi.
Valmista vihannekset. Keitä pestyt ja halkaistut perunat suolavedessä napakoiksi. Pilko porkkana ja fenkoli haluttuun muotoon. Pyörittele öljyssä ja mausta suolalla. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista kuha. Leikkaa file kahtia ja paista voissa pannulla. Mausta suolalla.
Kokoa annos. Asettele vihannekset ympyräksi lautaselle paistetun kuhan ympärille ja annostele lientä erillisestä astiasta. Koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan