MasterChef VIP: Yrttistä lohta, hollandaisekastiketta, paistettua tankoparsaa, sitruunavinaigretellä maustettua fenkolia ja varhaiskaalia – Joel Harkimon resepti
MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?
Lohi
- 2 kpl Lohifileestä annospala
- 5 oksaa Eri yrttejä
- Suola
Hollandaisekastike
- 3 kpl Kananmunankeltuaista
- 1 rkl Valkoviinietikka
- 50 g Sulatettua voita
- Suola
Kauden vihannekset
- 1 kpl Fenkoli
- 1/4 kpl Varhaiskaali
- 4 kpl Tankoparsaa
- 1 rkl Sitruunanmehua
- 2 rkl Vinaigrettea
- 1 rkl Voita
- Suola
Perunat
- 4 kpl Perunoita
- Vettä
- Suola
Valmistusohje
Valmista lohi. Laita lohifileestä leikatut annospalat vakuumipussiin yrttien ja suolan kanssa. Sulje vakuumipussi ja laita 47 asteiseen sirkulaattoriin noin 45 minuutiksi.
Valmista kauden vihannekset. Kuori parsat ja pilko muut vihannekset haluttuun muotoon. Paista voissa pannulla ja mausta suolalla. Mausta fenkolit ja kaalit sitruunavinaigretella.
Valmista perunat. Keitä pestyt kokonaiset perunat suolavedessä kypsiksi. Pilko haluttuun muotoon ennen tarjoilua.
Valmista hollandaisekastike. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja sekoita etikan kanssa. Lämmitä joko vesihauteessa tai pinnoitetussa kasarissa varovasti. Ota kasari pois liedeltä. Lisää keltuaisten joukkoon sulatettuvoi ohuena nauhana ja vispaa samalla kokoajan. Kun hollandaisekastike on muodostunut, mausta se sitruunanmehulla ja suolalla.
Kokoa annos. Koristele yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan