Mainos

MasterChef VIP: Yrttistä lohta, hollandaisekastiketta, paistettua tankoparsaa, sitruunavinaigretellä maustettua fenkolia ja varhaiskaalia – Joel Harkimon resepti

MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?

Lohi

  • 2 kpl Lohifileestä annospala
  • 5 oksaa Eri yrttejä
  • Suola

Hollandaisekastike

  • 3 kpl Kananmunankeltuaista
  • 1 rkl Valkoviinietikka
  • 50 g Sulatettua voita
  • Suola

Kauden vihannekset

  • 1 kpl Fenkoli
  • 1/4 kpl Varhaiskaali
  • 4 kpl Tankoparsaa
  • 1 rkl Sitruunanmehua
  • 2 rkl Vinaigrettea
  • 1 rkl Voita
  • Suola

Perunat

  • 4 kpl Perunoita
  • Vettä
  • Suola

Valmistusohje

Valmista lohi. Laita lohifileestä leikatut annospalat vakuumipussiin yrttien ja suolan kanssa. Sulje vakuumipussi ja laita 47 asteiseen sirkulaattoriin noin 45 minuutiksi.

Valmista kauden vihannekset. Kuori parsat ja pilko muut vihannekset haluttuun muotoon. Paista voissa pannulla ja mausta suolalla. Mausta fenkolit ja kaalit sitruunavinaigretella.

Valmista perunat. Keitä pestyt kokonaiset perunat suolavedessä kypsiksi. Pilko haluttuun muotoon ennen tarjoilua.

Valmista hollandaisekastike. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja sekoita etikan kanssa. Lämmitä joko vesihauteessa tai pinnoitetussa kasarissa varovasti. Ota kasari pois liedeltä. Lisää keltuaisten joukkoon sulatettuvoi ohuena nauhana ja vispaa samalla kokoajan. Kun hollandaisekastike on muodostunut, mausta se sitruunanmehulla ja suolalla. 

Kokoa annos. Koristele yrteillä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja