Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kalmaria ja Sitruunarisottoa – Saijan resepti

Julkaistu 14.03.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.

Ainekset

  • 4 kpl Pientä kalmaria
  • 2 kpl Salottisipulia
  • 3 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 kpl Varsisellerin varsi
  • Sitruunaa
  • 50 g Tilliä
  • 1dl Öljyä
  • 0,5 dl Parmesanjuustoa
  • 1 rkl Voita
  • 1,5 dl Risottoriisiä
  • 2 dl Valkoviiniä
  • 1 l Kalalientä

Valmistusohje

Perkaa kalmarit ja pilko annospaloiksi. Pilko sipulit, valkosipulit ja sellerinvarsi pieneksi. Kiehauta kalaliemi kuumaksi. Raasta parmesanjuusto.

Kuullota sipulit ja selleri pannulla oliiviöljyssä. Lisää riisit ja kuullota läpikuultaviksi. Lisää viini ja anna haihtua sekä imeytyä kokonaan. Lisää lientä desi kerrallaan ja sekoittele kunnolla, kunnes riisit ovat melkein kypsiä. Lisää parmesaani ja voi, sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori.

Paista kalmarit nopeasti pannulla valkosipulissa ja oliiviöljyssä. Mausta sitruunalla ja suolalla. Sekoita lopuksi kalmarit risoton sekaan. Koristele sitruunankuorella ja yrttiöljyllä.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Herkkutattirisotto – Saijan reseptiMasterChef: Thaimaalainen lohikatkarapukeitto – Kristiinan reseptiMasterChef: Siiderillä maustettu Simpukkakeitto – Heinin reseptiMasterChef: Kuhaa ja sipulia – Niklaksen reseptiMasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja kauden vihanneksia ja bouillabaissen lientä – Volin reseptiMasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti