MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 4 kpl Pientä kalmaria
- 2 kpl Salottisipulia
- 3 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 kpl Varsisellerin varsi
- Sitruunaa
- 50 g Tilliä
- 1dl Öljyä
- 0,5 dl Parmesanjuustoa
- 1 rkl Voita
- 1,5 dl Risottoriisiä
- 2 dl Valkoviiniä
- 1 l Kalalientä
Valmistusohje
Perkaa kalmarit ja pilko annospaloiksi. Pilko sipulit, valkosipulit ja sellerinvarsi pieneksi. Kiehauta kalaliemi kuumaksi. Raasta parmesanjuusto.
Kuullota sipulit ja selleri pannulla oliiviöljyssä. Lisää riisit ja kuullota läpikuultaviksi. Lisää viini ja anna haihtua sekä imeytyä kokonaan. Lisää lientä desi kerrallaan ja sekoittele kunnolla, kunnes riisit ovat melkein kypsiä. Lisää parmesaani ja voi, sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori.
Paista kalmarit nopeasti pannulla valkosipulissa ja oliiviöljyssä. Mausta sitruunalla ja suolalla. Sekoita lopuksi kalmarit risoton sekaan. Koristele sitruunankuorella ja yrttiöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.