MasterChef: Kalmaria ja Sitruunarisottoa – Saijan resepti
![Photographer: JUULI ASCHAN MUUD CREATIVE OY. MasterChef_Suomi_2023_eps6_annos_Saija_kuva_juuli_aschan_001](https://im.mtvuutiset.fi/image/8654058/landscape16_9/1600/900/8f97f5ebbfcbcd27e06a7af760c2723c/wd/masterchef-suomi-2023-eps6-annos-saija-kuva-juuli-aschan-001.jpg)
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 4 kpl Pientä kalmaria
- 2 kpl Salottisipulia
- 3 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 kpl Varsisellerin varsi
- Sitruunaa
- 50 g Tilliä
- 1dl Öljyä
- 0,5 dl Parmesanjuustoa
- 1 rkl Voita
- 1,5 dl Risottoriisiä
- 2 dl Valkoviiniä
- 1 l Kalalientä
Valmistusohje
Perkaa kalmarit ja pilko annospaloiksi. Pilko sipulit, valkosipulit ja sellerinvarsi pieneksi. Kiehauta kalaliemi kuumaksi. Raasta parmesanjuusto.
Kuullota sipulit ja selleri pannulla oliiviöljyssä. Lisää riisit ja kuullota läpikuultaviksi. Lisää viini ja anna haihtua sekä imeytyä kokonaan. Lisää lientä desi kerrallaan ja sekoittele kunnolla, kunnes riisit ovat melkein kypsiä. Lisää parmesaani ja voi, sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori.
Paista kalmarit nopeasti pannulla valkosipulissa ja oliiviöljyssä. Mausta sitruunalla ja suolalla. Sekoita lopuksi kalmarit risoton sekaan. Koristele sitruunankuorella ja yrttiöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka