MasterChef VIP: Lihapullia kookosliemessä – Volin resepti
MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?
Lihapullat
- 400 g Jauhelihaa, nauta
- 4 rkl Maitoa
- 1/2 rkl Korppujauhoja
- 1 kpl Sipuli
- 2 kpl Valkosipulinkynsiä
- 1 tl Kurkuma, jauhettu
- 1 tl Kaneli, jauhettu
- 1 tl Koriante, jauhettu
- 2 tl Chilirouhe
- 2 rkl Öljyä
- 2 rkl Voita
Kookosliemi
- 3 dl Kookosmaito
- 4 dl Kanalientä
- 1 kpl Lime
- 1 kpl Sitruunaruoho
- 5 cm Inkivääriä
- Suola
Valmistusohje
Valmista lihapullat. Sekoita maito ja korppujauhot keskenään. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet chilirouheen kanssa pannulla. Sekoita kaikki raaka-aineet jauhelihan joukoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele valmiista jauhelilihamassasta isoja lihapullia. Paista valmiit lihapullat voissa pannulla.
Valmista kookosliemi. Murskaa sitruunaruoho, kuori inkivääri pala ja purista limestä mehut kattilaan. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja anna hautua keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta suolalla.
Kokoa annos. Koristele hienoksi raastetun limenkuorella ja tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka