MasterChef VIP: Lihapullia kookosliemessä – Volin resepti

MC2020VIP_EP01_Annoskuva_Voli_Kuvaaja_Sara_Forsius

MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?

Lihapullat

  • 400 g Jauhelihaa, nauta
  • 4 rkl Maitoa
  • 1/2 rkl Korppujauhoja
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 kpl Valkosipulinkynsiä
  • 1 tl Kurkuma, jauhettu
  • 1 tl Kaneli, jauhettu
  • 1 tl Koriante, jauhettu
  • 2 tl Chilirouhe
  • 2 rkl Öljyä
  • 2 rkl Voita

Kookosliemi

  • 3 dl Kookosmaito
  • 4 dl Kanalientä
  • 1 kpl Lime
  • 1 kpl Sitruunaruoho
  • 5 cm Inkivääriä
  • Suola

Valmistusohje

Valmista lihapullat. Sekoita maito ja korppujauhot keskenään. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet chilirouheen kanssa pannulla. Sekoita kaikki raaka-aineet jauhelihan joukoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele valmiista jauhelilihamassasta isoja lihapullia. Paista valmiit lihapullat voissa pannulla. 

Valmista kookosliemi. Murskaa sitruunaruoho, kuori inkivääri pala ja purista limestä mehut kattilaan. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja anna hautua keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta suolalla. 

Kokoa annos. Koristele hienoksi raastetun limenkuorella ja tuoreilla yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.