MasterChef VIP: Merimiehen mummon kalakeitto – Minna Kuukan resepti

MC2020VIP_EP03_Annoskuva_Minna_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.

Merimiehen mummon kalakeitto

  • 1 kpl Kuhafile
  • 1 kpl Siikafile
  • 8 kpl Sinisimpukoita
  • 150 g Kirsikkatomaatteja
  • 5 kpl Valkosipulinkynsiä
  • 1/2 kpl Chili, punainen
  • 1/2 kpl Fenkolia
  • 3 dl Valkoviiniä
  • 4 dl Kalalientä
  • 2 dl Kermaa
  • 1/2 rkl Perunajauhoja
  • Pippuri
  • Suola

Valmistusohje

Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Pilko tomaatit ja fenkoli. Laita kattilaan ja kuullota oliiviöljyssä.

Lisää joukoon paloitellut kalat ja pestyt sinisimpukat, valkoviini ja kalaliemi. Anna porista hetki. 

Siivilöi liemi ja suurusta sitä perunajauhoilla. Lisää kerma ja mausta.

Kokoa annos. Annostele liemi lautaselle. Nostele liemen keskelle kalapaloja, tomaattia ja simpukoita.

Tarjoile sahramilla maustettujen sämpylöiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja