Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef VIP: Merimiehen mummon kalakeitto – Minna Kuukan resepti

Sara Forsius / Mtv3
Julkaistu 16.03.2021 21:40

MTV LIFESTYLE

MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.

Merimiehen mummon kalakeitto

  • 1 kpl Kuhafile
  • 1 kpl Siikafile
  • 8 kpl Sinisimpukoita
  • 150 g Kirsikkatomaatteja
  • 5 kpl Valkosipulinkynsiä
  • 1/2 kpl Chili, punainen
  • 1/2 kpl Fenkolia
  • 3 dl Valkoviiniä
  • 4 dl Kalalientä
  • 2 dl Kermaa
  • 1/2 rkl Perunajauhoja
  • Pippuri
  • Suola

Valmistusohje

Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Pilko tomaatit ja fenkoli. Laita kattilaan ja kuullota oliiviöljyssä.

Lisää joukoon paloitellut kalat ja pestyt sinisimpukat, valkoviini ja kalaliemi. Anna porista hetki. 

Siivilöi liemi ja suurusta sitä perunajauhoilla. Lisää kerma ja mausta.

Kokoa annos. Annostele liemi lautaselle. Nostele liemen keskelle kalapaloja, tomaattia ja simpukoita.

Tarjoile sahramilla maustettujen sämpylöiden kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Kalmaria ja Sitruunarisottoa – Saijan reseptiNeljän tuulen laatikko – Timon reseptiMasterChef VIP: Peruna-fenkolikeittoa ja rapeita perunalastuja – Annan reseptiMasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja kauden vihanneksia ja bouillabaissen lientä – Volin reseptiMasterChef VIP: Uunilohta, sitruunaa ja tulista bouilabaissen lientä – Vikin reseptiMasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon resepti
MasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti