MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.
Merimiehen mummon kalakeitto
- 1 kpl Kuhafile
- 1 kpl Siikafile
- 8 kpl Sinisimpukoita
- 150 g Kirsikkatomaatteja
- 5 kpl Valkosipulinkynsiä
- 1/2 kpl Chili, punainen
- 1/2 kpl Fenkolia
- 3 dl Valkoviiniä
- 4 dl Kalalientä
- 2 dl Kermaa
- 1/2 rkl Perunajauhoja
- Pippuri
- Suola
Valmistusohje
Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Pilko tomaatit ja fenkoli. Laita kattilaan ja kuullota oliiviöljyssä.
Lisää joukoon paloitellut kalat ja pestyt sinisimpukat, valkoviini ja kalaliemi. Anna porista hetki.
Siivilöi liemi ja suurusta sitä perunajauhoilla. Lisää kerma ja mausta.
Kokoa annos. Annostele liemi lautaselle. Nostele liemen keskelle kalapaloja, tomaattia ja simpukoita.
Tarjoile sahramilla maustettujen sämpylöiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.