MasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon resepti
![Copyright: Sara Forsius / Mtv3. Photographer: Sara Forsius. MC2020VIP_EP03_Annoskuva_Anna_Kuvaaja_Sara_Forsius](https://im.mtvuutiset.fi/image/8092654/landscape16_9/1600/900/e1b00cd2bd29cd61d742a35a196f78d/Wi/mc2020vip-ep03-annoskuva-anna-kuvaaja-sara-forsius.jpg)
MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.
Bouillabaisse
- 200 g Sinisimpukoita
- 1/2 kpl Fenkolia
- 2 kpl Salottisipuleita
- 5 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 tlk Kirsikkatomaatteja
- 1/2 kpl Appelsiinia
- 2 dl Valkoviiniä
- 1 rkl Sokeria
- 1-2 tl Currya
- Persiljaa
Majoneesia
- 2 kpl Kananmunan keltuaista
- 1 dl Rypsiöljyä
- 1 kpl Valkosipulinkynsi, pieni
- Sahrami
- Suola
Valmistusohje
Valmista majoneesi. Vatkaa kananmunan keltuaiset vaahdoksi. Lisää öljy ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, sahramilla ja suolalla.
Valmista bouillabaisse. Hienonna sipulit ja fenkoli. Kuullota öljyssä ja lisää tölkki kirsikkatomaatit joukkoon. Anna kiehua hiljalleen noin 15 - 20 minuuttia. Lisää valkoviini, appelsiinin raastetut kuoret, pestyt sinisimpukat ja muut mausteet. Keitto on valmis, kun simpukat aukeavat. Ota kattila pois liedeltä ja siivilöi liemi erikseen. Asettele simpukat siivilöidyn liemen päälle.
Kokoa annos. Tarjoile paahdetun vaalean leivän kanssa ja koristele tuoreella persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka