MasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon resepti

MC2020VIP_EP03_Annoskuva_Anna_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.

Bouillabaisse

  • 200 g Sinisimpukoita
  • 1/2 kpl Fenkolia
  • 2 kpl Salottisipuleita
  • 5 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 tlk Kirsikkatomaatteja
  • 1/2 kpl Appelsiinia
  • 2 dl Valkoviiniä
  • 1 rkl Sokeria
  • 1-2 tl Currya
  • Persiljaa

Majoneesia

  • 2 kpl Kananmunan keltuaista
  • 1 dl Rypsiöljyä
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi, pieni
  • Sahrami
  • Suola

Valmistusohje

Valmista majoneesi. Vatkaa kananmunan keltuaiset vaahdoksi. Lisää öljy ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, sahramilla ja suolalla.

Valmista bouillabaisse. Hienonna sipulit ja fenkoli. Kuullota öljyssä ja lisää tölkki kirsikkatomaatit joukkoon. Anna kiehua hiljalleen noin 15 - 20 minuuttia. Lisää valkoviini, appelsiinin raastetut kuoret, pestyt sinisimpukat ja muut mausteet. Keitto on valmis, kun simpukat aukeavat. Ota kattila pois liedeltä ja siivilöi liemi erikseen. Asettele simpukat siivilöidyn liemen päälle.

Kokoa annos. Tarjoile paahdetun vaalean leivän kanssa ja koristele tuoreella persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat