MasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon resepti
MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.
Bouillabaisse
- 200 g Sinisimpukoita
- 1/2 kpl Fenkolia
- 2 kpl Salottisipuleita
- 5 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 tlk Kirsikkatomaatteja
- 1/2 kpl Appelsiinia
- 2 dl Valkoviiniä
- 1 rkl Sokeria
- 1-2 tl Currya
- Persiljaa
Majoneesia
- 2 kpl Kananmunan keltuaista
- 1 dl Rypsiöljyä
- 1 kpl Valkosipulinkynsi, pieni
- Sahrami
- Suola
Valmistusohje
Valmista majoneesi. Vatkaa kananmunan keltuaiset vaahdoksi. Lisää öljy ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, sahramilla ja suolalla.
Valmista bouillabaisse. Hienonna sipulit ja fenkoli. Kuullota öljyssä ja lisää tölkki kirsikkatomaatit joukkoon. Anna kiehua hiljalleen noin 15 - 20 minuuttia. Lisää valkoviini, appelsiinin raastetut kuoret, pestyt sinisimpukat ja muut mausteet. Keitto on valmis, kun simpukat aukeavat. Ota kattila pois liedeltä ja siivilöi liemi erikseen. Asettele simpukat siivilöidyn liemen päälle.
Kokoa annos. Tarjoile paahdetun vaalean leivän kanssa ja koristele tuoreella persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan