MasterChef VIP: Naudan ulkofilepihviä, tomaattipataa, paahdettuja vihanneksia ja kvinoaa – Joel Harkimon resepti
MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.
Naudan ulkofilepihvi
- 400 g Naudan ulkofilettä
- 3 rkl Voita
- Pippuri
- Suola
Tomaattipata
- 1 kpl Sipuli
- 1 tlk Kokonaisia luumutomaatteja
- 2 rkl Oliiviöljyä
- Paprikajauhe
- Kanelia
- Kurkuma
- Suola
Kvinoa
- 1,5 dl Kvinoaa
- Kasvislientä
- Suola
Paahdetut vihannekset
- 1 kpl Paprika
- 1 kpl Porkkana
- 1 rkl Öljyä
- Suola
Valmistusohje
Valmista tomaattipata. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää loput raaka-aineet ja keitä kasaan. Murskaa kokonaisen luumutomaatit. Mausta lopuksi suolalla.
Valmista kvinoa. Keitä kvinoa kasvisliemessä paketin ohjeidenmukaisesti. Mausta suolalla.
Valmista pihvit. Leikkaa ulkofileestä kaksi pihviä. Paista pinnat kiinni voissa pannulla. Mausta pippurilla ja suolalla. Kypsennä 150 asteisessa uunissa kunnes sisälämpömittari on 54 astetta. Anna vetäytyä folion alla.
Valmista vihannekset. Pilko vihannekset haluttuun muotoon. Pyörittele öljyssä ja paahda 220 asteisessa uunissa noin 8 - 12 minuuttia. Mausta suolalla.
Kokoa annos. Koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen