Mainos

MasterChef VIP: Tuju tortillakeitto – Miska Haakanan resepti

MasterChef VIP -sarjan finaalijaksossa tuli valmistaa ruokavaraston raaka-aineista alku- ja pääruoka.

Keitto

  • 1 tlk Säilöttyjä luumutomaatteja
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 kpl Porkkana
  • 1 tl Juustokuminaa
  • 2 tl Cajunmausteseos
  • 1/2 ruukkua Korianteria
  • 1 tlk Mustapapuja
  • 3 dl Kanalientä
  • 1/2 kpl Chiliä
  • Pippuri
  • Suola

Naudan sisäfile

  • 300 g Naudan sisäfilettä
  • ripaus Chiliflakes
  • 2 rkl Cajunmausteseosta
  • 1 tl Juustokuminaa
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • Pippuri
  • Suola

Tortilla

  • 1 kpl Tortillalettu
  • 1 dl Öljyä
  • Suola

Valmistusohje

Valmista keitto. Pilko kaikki vihannekset, pyörittele öljyssä ja mausteissa. Paahda 220 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Laita paahtuneet vihannekset kattilaan ja lisää loput raaka-aineet. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella.

Valmista tortilla. Leikkaa tortillaletuista suikaleita. Frittaa suikaleet 170 asteisessa öljyssä noin 1 - 2 minuuttia. Mausta suolalla.

Valmista naudan sisäfile. Laita sisäfile ja kaikki muut raaka-aineet vakuumipussiin. Kypsennä 57 asteissa sirkulaattorissa noin 45 minuuttia. Ota sisäfile pois vakuumista ja paista lihan pinnat öljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa annos.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja