MasterChef VIP -sarjan finaalijaksossa tuli valmistaa ruokavaraston raaka-aineista alku- ja pääruoka.
Keitto
- 1 tlk Säilöttyjä luumutomaatteja
- 1 kpl Sipuli
- 2 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 kpl Porkkana
- 1 tl Juustokuminaa
- 2 tl Cajunmausteseos
- 1/2 ruukkua Korianteria
- 1 tlk Mustapapuja
- 3 dl Kanalientä
- 1/2 kpl Chiliä
- Pippuri
- Suola
Naudan sisäfile
- 300 g Naudan sisäfilettä
- ripaus Chiliflakes
- 2 rkl Cajunmausteseosta
- 1 tl Juustokuminaa
- 2 rkl Oliiviöljyä
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- Pippuri
- Suola
Tortilla
- 1 kpl Tortillalettu
- 1 dl Öljyä
- Suola
Valmistusohje
Valmista keitto. Pilko kaikki vihannekset, pyörittele öljyssä ja mausteissa. Paahda 220 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Laita paahtuneet vihannekset kattilaan ja lisää loput raaka-aineet. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella.
Valmista tortilla. Leikkaa tortillaletuista suikaleita. Frittaa suikaleet 170 asteisessa öljyssä noin 1 - 2 minuuttia. Mausta suolalla.
Valmista naudan sisäfile. Laita sisäfile ja kaikki muut raaka-aineet vakuumipussiin. Kypsennä 57 asteissa sirkulaattorissa noin 45 minuuttia. Ota sisäfile pois vakuumista ja paista lihan pinnat öljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.