MasterChef VIP: Tuju tortillakeitto – Miska Haakanan resepti

MC2020VIP_EP10_Finaali_Annoskuva_Alkuruoka_Miska_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan finaalijaksossa tuli valmistaa ruokavaraston raaka-aineista alku- ja pääruoka.

Keitto

  • 1 tlk Säilöttyjä luumutomaatteja
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 kpl Porkkana
  • 1 tl Juustokuminaa
  • 2 tl Cajunmausteseos
  • 1/2 ruukkua Korianteria
  • 1 tlk Mustapapuja
  • 3 dl Kanalientä
  • 1/2 kpl Chiliä
  • Pippuri
  • Suola

Naudan sisäfile

  • 300 g Naudan sisäfilettä
  • ripaus Chiliflakes
  • 2 rkl Cajunmausteseosta
  • 1 tl Juustokuminaa
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • Pippuri
  • Suola

Tortilla

  • 1 kpl Tortillalettu
  • 1 dl Öljyä
  • Suola

Valmistusohje

Valmista keitto. Pilko kaikki vihannekset, pyörittele öljyssä ja mausteissa. Paahda 220 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Laita paahtuneet vihannekset kattilaan ja lisää loput raaka-aineet. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella.

Valmista tortilla. Leikkaa tortillaletuista suikaleita. Frittaa suikaleet 170 asteisessa öljyssä noin 1 - 2 minuuttia. Mausta suolalla.

Valmista naudan sisäfile. Laita sisäfile ja kaikki muut raaka-aineet vakuumipussiin. Kypsennä 57 asteissa sirkulaattorissa noin 45 minuuttia. Ota sisäfile pois vakuumista ja paista lihan pinnat öljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.