MasterChef VIP: Tuju tortillakeitto – Miska Haakanan resepti
MasterChef VIP -sarjan finaalijaksossa tuli valmistaa ruokavaraston raaka-aineista alku- ja pääruoka.
Keitto
- 1 tlk Säilöttyjä luumutomaatteja
- 1 kpl Sipuli
- 2 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 kpl Porkkana
- 1 tl Juustokuminaa
- 2 tl Cajunmausteseos
- 1/2 ruukkua Korianteria
- 1 tlk Mustapapuja
- 3 dl Kanalientä
- 1/2 kpl Chiliä
- Pippuri
- Suola
Naudan sisäfile
- 300 g Naudan sisäfilettä
- ripaus Chiliflakes
- 2 rkl Cajunmausteseosta
- 1 tl Juustokuminaa
- 2 rkl Oliiviöljyä
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- Pippuri
- Suola
Tortilla
- 1 kpl Tortillalettu
- 1 dl Öljyä
- Suola
Valmistusohje
Valmista keitto. Pilko kaikki vihannekset, pyörittele öljyssä ja mausteissa. Paahda 220 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Laita paahtuneet vihannekset kattilaan ja lisää loput raaka-aineet. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella.
Valmista tortilla. Leikkaa tortillaletuista suikaleita. Frittaa suikaleet 170 asteisessa öljyssä noin 1 - 2 minuuttia. Mausta suolalla.
Valmista naudan sisäfile. Laita sisäfile ja kaikki muut raaka-aineet vakuumipussiin. Kypsennä 57 asteissa sirkulaattorissa noin 45 minuuttia. Ota sisäfile pois vakuumista ja paista lihan pinnat öljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti