MasterChef VIP: Tuju tortillakeitto – Miska Haakanan resepti

MC2020VIP_EP10_Finaali_Annoskuva_Alkuruoka_Miska_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan finaalijaksossa tuli valmistaa ruokavaraston raaka-aineista alku- ja pääruoka.

Keitto

  • 1 tlk Säilöttyjä luumutomaatteja
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 kpl Porkkana
  • 1 tl Juustokuminaa
  • 2 tl Cajunmausteseos
  • 1/2 ruukkua Korianteria
  • 1 tlk Mustapapuja
  • 3 dl Kanalientä
  • 1/2 kpl Chiliä
  • Pippuri
  • Suola

Naudan sisäfile

  • 300 g Naudan sisäfilettä
  • ripaus Chiliflakes
  • 2 rkl Cajunmausteseosta
  • 1 tl Juustokuminaa
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • Pippuri
  • Suola

Tortilla

  • 1 kpl Tortillalettu
  • 1 dl Öljyä
  • Suola

Valmistusohje

Valmista keitto. Pilko kaikki vihannekset, pyörittele öljyssä ja mausteissa. Paahda 220 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Laita paahtuneet vihannekset kattilaan ja lisää loput raaka-aineet. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella.

Valmista tortilla. Leikkaa tortillaletuista suikaleita. Frittaa suikaleet 170 asteisessa öljyssä noin 1 - 2 minuuttia. Mausta suolalla.

Valmista naudan sisäfile. Laita sisäfile ja kaikki muut raaka-aineet vakuumipussiin. Kypsennä 57 asteissa sirkulaattorissa noin 45 minuuttia. Ota sisäfile pois vakuumista ja paista lihan pinnat öljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja