Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef VIP: Naudan ulkofilepihviä, ranskalaisia ja punaviinikastiketta – Miskan resepti

Sara Forsius / Mtv3
Julkaistu 27.04.2021 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef VIP -sarjan yhdeksännessä jaksossa tuli valmistaa annos perunasta.

Ranskalaiset

  • 4 kpl Perunoita
  • 3 dl Syväpaistoöljyä
  • Paprikajauhe
  • Suola

Pihvi

  • 400 kg Naudan ulkofilettä
  • 3 rkl Voita
  • 1 oksa Rosmariinia
  • Pippuri
  • Suola

Punaviinikastike

  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 dl Punaviiniä
  • 2 dl Lihalientä
  • 1 oksa Rosmariinia
  • ripaus Chiliflakes
  • Pippuri
  • Suola

Valmistusohje

Valmista kastike. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää loput ainekset ja keitä kasaan, kunnes liemi on muuttunut kastikkeeksi. 

Valmista ranskalaiset. Pilko perunat ranskalaisiksi. Keitä ranskalaisia suolavedessä napakoiksi noin 3 minuuttia. Kuivaa keitetyt perunat ja frittaa 175 asteissa syväpaistoöljyssä noin 5 - 6 minuuttia. Laita fritatut ranskalaiset pakastimeen, kunnes ne ovat jäätyneet. Frittaa ranskalaset uudestaan 175 asteisessa öljyssä noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Laita valmiit ranskalaiset valumaan talouspaperin päälle. Mausta paprikajauheella ja suolalla.

Valmista pihvit. Leikkaa ulkofileestä kaksi pihviä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa kuumalla pannulla molemmin puolin rosmariinin kanssa. Nosta pihvit pois pannulta ja laita folion alle vetäytyämään noin 10 minuutiksi.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin reseptiMasterChef VIP: Friteerattua kanan sisäfilettä, teryakikastiketta ja sushiriisiä – Miska Haakanen reseptiMasterChef VIP: Naudan ulkofilepihviä, tomaattipataa, paahdettuja vihanneksia ja kvinoaa – Joel Harkimon reseptiMasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja kauden vihanneksia ja bouillabaissen lientä – Volin reseptiPaistettua kalafileetä itsetehtyjen ranskalaisten perunoiden keraSuutarinlaatikko
MasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti