MasterChef VIP: Lihavarras naudan ja porsaan ulkofileistä, paahdettuja vihanneksia, tzatzikia ja kreikkalaista salaattia – Perttu Sirviön resepti
MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.
Lihavarras
- 300 g Porsaan ulkofilettä
- 300 g Naudan ulkofilettä
- 3 rkl Öljyä
- Pippuri
- Suola
Paahdetut vihannekset
- 6 kpl Kirsikkatomaatteja
- 1/2 kpl Kesäkurpitsa
- 1 kpl Sipuli
- 1 kpl Paprika, punainen
- Öljy
- Suola
Kreikkalainen salaatti
- 1 ruukku Salaatti
- 1/2 kpl Punasipuli
- 1/2 kpl Kurkku
- 6 kpl Oliiveja
- 150 g Fetajuustoa
- 1 kpl Paprika, punainen
- hyppysellinen Oreganoa
- Oliiviöljyä
Tzatziki
- 200 g Kreikkalaistajogurttia
- 1/2 kpl Kurkkua
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- Suola
Valmistusohje
Valmista tzatziki. Hienonna kurkku ja valkosipulinkynsi. Sekoita raaka-aineet keskenään ja mausta suolalla.
Valmista kreikkalainen salaatti. Pilko vihannekset haluttuun muotoon ja kokoa valmiiksi lautasille.
Valmista lihavartaat. Pilko lihat vartaaseen sopiviksi paloiksi. Paista öljyssä pannulla. Mausta pippurilla ja suolalla. Laita lihapalat vartaisiin.
Valmista paahdetut vihannekset. Pilko vihannekset, pyörittele öljyssä ja mausta suolalla. Paahda 200 asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia.
Kokoa annos.