MasterChef VIP: Friteerattua kanan sisäfilettä, teryakikastiketta ja sushiriisiä – Miska Haakanen resepti

MC2020VIP_EP04_Annoskuva_Miska_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.

Kana

  • 300 g Kanan sisäfilettä
  • 1,5 dl Vehnäjauhoja
  • 2 kpl Kananmunia
  • 2 dl Pankojauhoja
  • 4 dl Syväpaistoöljyä
  • Suola

Teryaki-kastike

  • 1,5 dl Soijaa
  • 2 cm Inkivääriä
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 rkl Sokeria
  • 2 tl Misotahnaa
  • 3 rkl Vettä

Riisi

  • 2 dl Sushiriisiä
  • 2 rkl Riisiviinietikkaa
  • Suola

Valmistusohje

Valmista teryaki-kastike. Hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja keitä hiljalleen paksuksi kastikkeeksi noin 5 - 10 minuuttia.

Valmista kanat. Laita vehnäjauho, rikottu kananmuna ja pankojauhot erillisiin astioihin. Kuivaa kanan sisäfileet talouspaperilla. Pyörittele ensin vehnäjauhoissa. Sitten kananmunissa ja lopuksi suolalla maustetuissa pankojauhoissa. Friteeraa 180 asteisessa öljyssä kauniin kullanruskeiksi. Laita valmiit kananpalat kuivumaan talouspaperin päälle. Pyörittele friteeratut kanat teryaki-kastikeessa juuri ennen tarjoilua. 

Valmista sushiriisi. Pese riisi 3 kertaa kylmällä vedellä. Valmista paketin ohjeenmukaisesti. Mausta etikalla ja suolalla.  Kokoa annos. koristele hienonnetulla kevätsipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.