MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.
Kana
- 300 g Kanan sisäfilettä
- 1,5 dl Vehnäjauhoja
- 2 kpl Kananmunia
- 2 dl Pankojauhoja
- 4 dl Syväpaistoöljyä
- Suola
Teryaki-kastike
- 1,5 dl Soijaa
- 2 cm Inkivääriä
- 2 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 rkl Sokeria
- 2 tl Misotahnaa
- 3 rkl Vettä
Riisi
- 2 dl Sushiriisiä
- 2 rkl Riisiviinietikkaa
- Suola
Valmistusohje
Valmista teryaki-kastike. Hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja keitä hiljalleen paksuksi kastikkeeksi noin 5 - 10 minuuttia.
Valmista kanat. Laita vehnäjauho, rikottu kananmuna ja pankojauhot erillisiin astioihin. Kuivaa kanan sisäfileet talouspaperilla. Pyörittele ensin vehnäjauhoissa. Sitten kananmunissa ja lopuksi suolalla maustetuissa pankojauhoissa. Friteeraa 180 asteisessa öljyssä kauniin kullanruskeiksi. Laita valmiit kananpalat kuivumaan talouspaperin päälle. Pyörittele friteeratut kanat teryaki-kastikeessa juuri ennen tarjoilua.
Valmista sushiriisi. Pese riisi 3 kertaa kylmällä vedellä. Valmista paketin ohjeenmukaisesti. Mausta etikalla ja suolalla. Kokoa annos. koristele hienonnetulla kevätsipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!