MasterChef VIP: Täytettyjä broilerin rintafileitä ja yrttinen fetapasta – Minna Kuukan resepti
![Copyright: Sara Forsius / Mtv3. MC2020VIP_EP10_Finaali_Annoskuva_Paaruoka_Minna_Kuvaaja_Sara_Forsius](https://im.mtvuutiset.fi/image/8133654/landscape16_9/1600/900/b40bbdb7ed5ec20e4965dde9bc77b375/UN/mc2020vip-ep10-finaali-annoskuva-paaruoka-minna-kuvaaja-sara-forsius.jpg)
MasterChef VIP -sarjan finaalijaksossa tuli valmistaa ruokavaraston raaka-aineista alku- ja pääruoka.
Pastataikina
- 400 g Durumjauhoja
- 4 kpl Kananmunia
- 2 kpl Kananmunan keltuaisia
- 1 tl Suolaa
- 1 rkl Oliiviöljyä
Maustetahna pastalle
- 100 g Fetajuustoa
- 2 ruukkua Korianteria
- 1 oksa Basilikaa
- 1 kpl Jalopeno
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- 1 tl Dijon sinappia
- 1 rkl Hunajaa
- 1 tl Sambal Oelek Chilitahnaa
- Pippuri
- Suola
Broileri
- 2 kpl Broilerin rintafileitä
- 1/2 kpl Paprika, punainen
- 1/2 kpl Chili, punainen
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- 50 g Basilikatuorejuustoa
- Pippuri
- Suola
Valmistusohje
Valmista pasta. Vaivaa raaka-aineista tasainen pastataikina. Laita jääkaappiin lepäämään noin 15 minuutiksi. Valmista haluamasi mallista pastaa pastakoneella. Keitä suolavedessä noin 2 - 4 minuuttia.
Valmista maustetahna. Aja kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi maustetahnaksi. Kuullota maustetahnaa öljyssä pannulla. Sekoita keitetyn pastan joukkoon.
Valmista broileri. Valmista muista raaka-aineista paitsi broilerista maustetahna sauvasekoittimella. Leikkaa broilerin fileisiin tasku ja täytä se maustetahnalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita täytetyt broilerin rintafileet vakuumipussiin ja kypsennä 65 asteisessa sirkulaattorissa noin 45 minuuttia.
Kokoa annos. Koristele syötävillä kukilla ja yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka