Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Thaimaalainen lohikatkarapukeitto – Kristiinan resepti

Julkaistu 21.03.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin keittoja.

Ainekset

  • 120 g Lohta
  • 25 g Katkarapuja
  • Siitakesieniä
  • Öljyä
  • 3 dl Vettä
  • Sipulia
  • Valkosipulia
  • Chiliä
  • 2 kpl Sitruunaruohoa
  • 10 g Inkivääriä
  • 1 kpl Porkkanaa
  • 2 tl Kalakastiketta
  • 1 tlk Kookoskermaa
  • 1 kpl Lime
  • 3 rkl Ruokosokeria
  • Suolaa
  • Korianteria
  • Kukkia koristeluun

Valmistusohje

Valmista tehosekoittimessa currytahna chilistä, valkosipulista, sitruunaruohosta ja inkivääristä. Pilko sipulit ja porkkanat. Kuullota pannulla. 

Lisää currytahna ja pyörittele hetki kattilassa. Lisää vesi ja anna hautua niin, että porkkanat ovat täysin pehmeitä.  Fileoi lohi. 

Paista lohi ja siitakkeet eri pannuilla ja mausta suolalla. Paista katkarapuja hetki kuumalla pannulla, niin että saa hieman makua ja väriä. Älä paista sitkeäksi. 

Lisää liemeen kookoskerma. Kaada keittoliemi tehosekoittimeen ja aja tasaisen sileäksi. Mausta keittoliemi limemehulla, kalakastikkeella, suolalla ja ruokosokerilla. 

Laita syvälle lautaselle lohi, katkaravut sekä siitakesienet ja laita päälle korianterisilppua. Koristele kukin ja kaada liemi lautaselle. 

Lisää aiheesta:

MasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen reseptiMasterChef: Kalmaria ja Sitruunarisottoa – Saijan reseptiSuomalainen muikku-bentoboksi – Kristiinan reseptiKatkarapu bentobox – Heinin reseptiMasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja kauden vihanneksia ja bouillabaissen lientä – Volin reseptiMasterChef VIP: Lihapullia kookosliemessä – Volin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti