Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef VIP: Korealaista chiliporsasta, gochjuangilla maustettua riisiä ja sesam-papuja – Anna Perhon resepti

Sara Forsius / Mtv3
Julkaistu 23.03.2021 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.

Chiliporsas

  • 200 g Porsaan ulkofilettä
  • 4 siivua Pekonia
  • 1 rkl Sokeria
  • 3 rkl Vettä
  • 1/2 kpl Chili, punainen
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • Suola

Riisi

  • 3 dl Riisiä
  • 1 kpl Limenmehua
  • 1 tl Gochjuang chilitahnaa
  • 1/2 ruukkua Korianteria
  • Suola

Sesam-pavut

  • 200 g Vihreitä papuja
  • 2 rkl Soijaa
  • 1 tl Sokeria
  • 1 tl Miriniä
  • Seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Valmista riisi. Keitä riisi paketin ohjeenmukaisesti. Mausta valmis riisi muilla raaka-aineilla.

Valmista sesam-pavut. Keitä pavut nopeasti suolavedessä. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Sekoita loput raaka-aineet keskenään ja mausta viherpavut kastikkeella.

Valmista chiliporsas. Hienonna chili ja valkosipulinkynsi. Kuutioi ulkofile ja pekoni. Laita kuumalle pannulle sokeri ja vesi. Odota kunnes sokeri on karamellisoitunut. Lisää pekoni ja valkosipuli. Ruskista noin 3 minuuttia. Lisää ulkofileen kuutiot ja chili. Paista kauniin ruskeiksi.

Kokoa annos. Koristele hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoile esimerkiksi kimchin ja gochjuangilla maustetulla majoneesilla.

Lisää aiheesta:

Katkarapu bentobox – Heinin reseptiMasterChef VIP: Friteerattua kanan sisäfilettä, teryakikastiketta ja sushiriisiä – Miska Haakanen reseptiMasterChef VIP: Marinoitua porsaan sisäfilettä ja makeaa chilikastiketta – Minna Kuukan reseptiMasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja kauden vihanneksia ja bouillabaissen lientä – Volin reseptiMasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon reseptiMasterChef VIP: Lihapullia kookosliemessä – Volin resepti
MasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti