MasterChef VIP: Korealaista chiliporsasta, gochjuangilla maustettua riisiä ja sesam-papuja – Anna Perhon resepti
MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.
Chiliporsas
- 200 g Porsaan ulkofilettä
- 4 siivua Pekonia
- 1 rkl Sokeria
- 3 rkl Vettä
- 1/2 kpl Chili, punainen
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- Suola
Riisi
- 3 dl Riisiä
- 1 kpl Limenmehua
- 1 tl Gochjuang chilitahnaa
- 1/2 ruukkua Korianteria
- Suola
Sesam-pavut
- 200 g Vihreitä papuja
- 2 rkl Soijaa
- 1 tl Sokeria
- 1 tl Miriniä
- Seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Valmista riisi. Keitä riisi paketin ohjeenmukaisesti. Mausta valmis riisi muilla raaka-aineilla.
Valmista sesam-pavut. Keitä pavut nopeasti suolavedessä. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Sekoita loput raaka-aineet keskenään ja mausta viherpavut kastikkeella.
Valmista chiliporsas. Hienonna chili ja valkosipulinkynsi. Kuutioi ulkofile ja pekoni. Laita kuumalle pannulle sokeri ja vesi. Odota kunnes sokeri on karamellisoitunut. Lisää pekoni ja valkosipuli. Ruskista noin 3 minuuttia. Lisää ulkofileen kuutiot ja chili. Paista kauniin ruskeiksi.
Kokoa annos. Koristele hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoile esimerkiksi kimchin ja gochjuangilla maustetulla majoneesilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta