Mainos

MasterChef VIP: Korealaista chiliporsasta, gochjuangilla maustettua riisiä ja sesam-papuja – Anna Perhon resepti

MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.

Chiliporsas

  • 200 g Porsaan ulkofilettä
  • 4 siivua Pekonia
  • 1 rkl Sokeria
  • 3 rkl Vettä
  • 1/2 kpl Chili, punainen
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • Suola

Riisi

  • 3 dl Riisiä
  • 1 kpl Limenmehua
  • 1 tl Gochjuang chilitahnaa
  • 1/2 ruukkua Korianteria
  • Suola

Sesam-pavut

  • 200 g Vihreitä papuja
  • 2 rkl Soijaa
  • 1 tl Sokeria
  • 1 tl Miriniä
  • Seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Valmista riisi. Keitä riisi paketin ohjeenmukaisesti. Mausta valmis riisi muilla raaka-aineilla.

Valmista sesam-pavut. Keitä pavut nopeasti suolavedessä. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Sekoita loput raaka-aineet keskenään ja mausta viherpavut kastikkeella.

Valmista chiliporsas. Hienonna chili ja valkosipulinkynsi. Kuutioi ulkofile ja pekoni. Laita kuumalle pannulle sokeri ja vesi. Odota kunnes sokeri on karamellisoitunut. Lisää pekoni ja valkosipuli. Ruskista noin 3 minuuttia. Lisää ulkofileen kuutiot ja chili. Paista kauniin ruskeiksi.

Kokoa annos. Koristele hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoile esimerkiksi kimchin ja gochjuangilla maustetulla majoneesilla.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja