MasterChef VIP: Kanan sisäfilettä punaisessa currykastikkeessa, linssimuhennosta ja kermaviilikastiketta – Max Seeckin resepti
MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.
Kana
- 200 g Kanan sisäfileitä
- 2 kpl Chili, punainen
- 2 kpl Valkosipulinkynttä
- 2 cm Inkivääriä
- 1/2 ruukkua Korianteria
- 2 rkl Punaista currytahnaa
- Pippuri
- Suola
Linssimuhennos
- 2 dl Linssejä
- Suola
Kermaviilikastike
- 1 kpl Kurkku
- 200 g Kermaviiliä
- 2 rkl Sitruunanmehua
- 1 rkl Hunajaa
- Pippuri
- Suola
Currykastike
- 2 rkl Currytahnaa, punainen
- 2 rkl Öljyä
- 1 rkl Hunajaa
- 1 dl Kermaa
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- 1/2 kpl Chili, punainen
- 1 tl Curryjauhetta
- 1 tl Juustokuminaa
- Suola
Valmistusohje
Valmista kermaviilikastike. Kuori kurkku ja pilko isoiksi paloiksi. Laita blenderiin kaikki raaka-aineet ja sekoita kylmäksi kermaviilikastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmista kana. Laita kaikki raaka-aineet vakuumipussiin. Kypsennä 68 asteisessa sirkulaattorissa noin 20 minuuttia.
Valmista currykastike. Laita kaikki muut raaka-aineet paitsi kerma pannulle. Kun currytahna on kuullottunut, lisää kerma ja keitä hieman kasaan. Laita valmiit kanansisäfileet kastikkeeseen.
Valmista linssimuhennos. Keitä linssit ohjeen mukaan suolavedessä.
Kokoa annos. Koristele korianterilla ja tarjoile tuoreiden vihanneksien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta