MasterChef VIP: Kanan sisäfilettä punaisessa currykastikkeessa, linssimuhennosta ja kermaviilikastiketta – Max Seeckin resepti

MC2020VIP_EP04_Annoskuva_Max_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.

Kana

  • 200 g Kanan sisäfileitä
  • 2 kpl Chili, punainen
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 2 cm Inkivääriä
  • 1/2 ruukkua Korianteria
  • 2 rkl Punaista currytahnaa
  • Pippuri
  • Suola

Linssimuhennos

  • 2 dl Linssejä
  • Suola

Kermaviilikastike

  • 1 kpl Kurkku
  • 200 g Kermaviiliä
  • 2 rkl Sitruunanmehua
  • 1 rkl Hunajaa
  • Pippuri
  • Suola

Currykastike

  • 2 rkl Currytahnaa, punainen
  • 2 rkl Öljyä
  • 1 rkl Hunajaa
  • 1 dl Kermaa
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 1/2 kpl Chili, punainen
  • 1 tl Curryjauhetta
  • 1 tl Juustokuminaa
  • Suola

Valmistusohje

Valmista kermaviilikastike. Kuori kurkku ja pilko isoiksi paloiksi. Laita blenderiin kaikki raaka-aineet ja sekoita kylmäksi kermaviilikastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista kana. Laita kaikki raaka-aineet vakuumipussiin. Kypsennä 68 asteisessa sirkulaattorissa noin 20 minuuttia.

Valmista currykastike. Laita kaikki muut raaka-aineet paitsi kerma pannulle. Kun currytahna on kuullottunut, lisää kerma ja keitä hieman kasaan. Laita valmiit kanansisäfileet kastikkeeseen.

Valmista linssimuhennos. Keitä linssit ohjeen mukaan suolavedessä.

Kokoa annos. Koristele korianterilla ja tarjoile tuoreiden vihanneksien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja