MasterChef VIP: Kanan sisäfilettä punaisessa currykastikkeessa, linssimuhennosta ja kermaviilikastiketta – Max Seeckin resepti
MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.
Kana
- 200 g Kanan sisäfileitä
- 2 kpl Chili, punainen
- 2 kpl Valkosipulinkynttä
- 2 cm Inkivääriä
- 1/2 ruukkua Korianteria
- 2 rkl Punaista currytahnaa
- Pippuri
- Suola
Linssimuhennos
- 2 dl Linssejä
- Suola
Kermaviilikastike
- 1 kpl Kurkku
- 200 g Kermaviiliä
- 2 rkl Sitruunanmehua
- 1 rkl Hunajaa
- Pippuri
- Suola
Currykastike
- 2 rkl Currytahnaa, punainen
- 2 rkl Öljyä
- 1 rkl Hunajaa
- 1 dl Kermaa
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- 1/2 kpl Chili, punainen
- 1 tl Curryjauhetta
- 1 tl Juustokuminaa
- Suola
Valmistusohje
Valmista kermaviilikastike. Kuori kurkku ja pilko isoiksi paloiksi. Laita blenderiin kaikki raaka-aineet ja sekoita kylmäksi kermaviilikastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmista kana. Laita kaikki raaka-aineet vakuumipussiin. Kypsennä 68 asteisessa sirkulaattorissa noin 20 minuuttia.
Valmista currykastike. Laita kaikki muut raaka-aineet paitsi kerma pannulle. Kun currytahna on kuullottunut, lisää kerma ja keitä hieman kasaan. Laita valmiit kanansisäfileet kastikkeeseen.
Valmista linssimuhennos. Keitä linssit ohjeen mukaan suolavedessä.
Kokoa annos. Koristele korianterilla ja tarjoile tuoreiden vihanneksien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan