MasterChef VIP: Marinoitua porsaan sisäfilettä ja makeaa chilikastiketta – Minna Kuukan resepti

MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.
Porsaan sisäfile
- 1 kpl Porsaan sisäfile
- 2 rkl Öljyä
- Pippuri
- Suola
Porsaan marinadi
- 1 dl Soijaa
- 2 rkl Kalakastiketta
- 3 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 kpl Chili, punainen
- 1 kpl Limenmehua
- 1 rkl Sokeria
- 2 cm Inkivääriä
- 1 rkl Osterikastiketta
Makea kastike
- 1 dl Soijaa
- 2 tl Kalakastiketta
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- 1/2 kpl Chili, punainen
- 1/2 kpl Limenmehua
- 2 rkl Sokeria
- 1 cm Inkivääriä
Valmistusohje
Valmista makea kastike. Hienonna valkosipulinkynsi ja chili. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja keitä hiljalleen paksuksi makeaksi kastikkeeksi.
Valmista porsaan marinadi. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
Valmista porsaan sisäfile. Poista fileestä kalvot ja mausta. Paista pinnat kiinni pannulla. Laita sisäfile marinadiin maustumaan noin 15 minuutiksi. Laita file 175 asteiseen uuniin ja kypsennä lihan sisälämpötila 70 asteiseksi.
Kokoa annos. Tarjoile nuudeleiden ja riisin kanssa. Koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Lumihiutalejoulutortut – taittele joulutorttu helposti lumihiutaleen muotoon