MasterChef VIP: Marinoitua porsaan sisäfilettä ja makeaa chilikastiketta – Minna Kuukan resepti

MC2020VIP_EP04_Annoskuva_Minna_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.

Porsaan sisäfile

  • 1 kpl Porsaan sisäfile
  • 2 rkl Öljyä
  • Pippuri
  • Suola

Porsaan marinadi

  • 1 dl Soijaa
  • 2 rkl Kalakastiketta
  • 3 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 kpl Chili, punainen
  • 1 kpl Limenmehua
  • 1 rkl Sokeria
  • 2 cm Inkivääriä
  • 1 rkl Osterikastiketta

Makea kastike

  • 1 dl Soijaa
  • 2 tl Kalakastiketta
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 1/2 kpl Chili, punainen
  • 1/2 kpl Limenmehua
  • 2 rkl Sokeria
  • 1 cm Inkivääriä

Valmistusohje

Valmista makea kastike. Hienonna valkosipulinkynsi ja chili. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja keitä hiljalleen paksuksi makeaksi kastikkeeksi.

Valmista porsaan marinadi. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

Valmista porsaan sisäfile. Poista fileestä kalvot ja mausta. Paista pinnat kiinni pannulla. Laita sisäfile marinadiin maustumaan noin 15 minuutiksi. Laita file 175 asteiseen uuniin ja kypsennä lihan sisälämpötila 70 asteiseksi.

Kokoa annos. Tarjoile nuudeleiden ja riisin kanssa. Koristele tuoreilla yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.