MasterChef VIP: Marinoitua porsaan sisäfilettä ja makeaa chilikastiketta – Minna Kuukan resepti
MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.
Porsaan sisäfile
- 1 kpl Porsaan sisäfile
- 2 rkl Öljyä
- Pippuri
- Suola
Porsaan marinadi
- 1 dl Soijaa
- 2 rkl Kalakastiketta
- 3 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 kpl Chili, punainen
- 1 kpl Limenmehua
- 1 rkl Sokeria
- 2 cm Inkivääriä
- 1 rkl Osterikastiketta
Makea kastike
- 1 dl Soijaa
- 2 tl Kalakastiketta
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- 1/2 kpl Chili, punainen
- 1/2 kpl Limenmehua
- 2 rkl Sokeria
- 1 cm Inkivääriä
Valmistusohje
Valmista makea kastike. Hienonna valkosipulinkynsi ja chili. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja keitä hiljalleen paksuksi makeaksi kastikkeeksi.
Valmista porsaan marinadi. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
Valmista porsaan sisäfile. Poista fileestä kalvot ja mausta. Paista pinnat kiinni pannulla. Laita sisäfile marinadiin maustumaan noin 15 minuutiksi. Laita file 175 asteiseen uuniin ja kypsennä lihan sisälämpötila 70 asteiseksi.
Kokoa annos. Tarjoile nuudeleiden ja riisin kanssa. Koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta