MasterChef VIP: Marinoitua porsaan sisäfilettä ja makeaa chilikastiketta – Minna Kuukan resepti
MasterChef VIP -sarjan neljännessä jaksossa selvitettiin, miten kilpailijat onnistuvat vangitsemaan kohdemaansa aromeita lihaisaan annokseensa.
Porsaan sisäfile
- 1 kpl Porsaan sisäfile
- 2 rkl Öljyä
- Pippuri
- Suola
Porsaan marinadi
- 1 dl Soijaa
- 2 rkl Kalakastiketta
- 3 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 kpl Chili, punainen
- 1 kpl Limenmehua
- 1 rkl Sokeria
- 2 cm Inkivääriä
- 1 rkl Osterikastiketta
Makea kastike
- 1 dl Soijaa
- 2 tl Kalakastiketta
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- 1/2 kpl Chili, punainen
- 1/2 kpl Limenmehua
- 2 rkl Sokeria
- 1 cm Inkivääriä
Valmistusohje
Valmista makea kastike. Hienonna valkosipulinkynsi ja chili. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja keitä hiljalleen paksuksi makeaksi kastikkeeksi.
Valmista porsaan marinadi. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
Valmista porsaan sisäfile. Poista fileestä kalvot ja mausta. Paista pinnat kiinni pannulla. Laita sisäfile marinadiin maustumaan noin 15 minuutiksi. Laita file 175 asteiseen uuniin ja kypsennä lihan sisälämpötila 70 asteiseksi.
Kokoa annos. Tarjoile nuudeleiden ja riisin kanssa. Koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite