MasterChef VIP: Naudan sisäfilettä, suikalesalaattia ja majoneesia salaattipedillä – Perttu Sirviön resepti

MC2020VIP_EP01_Annoskuva_Perttu_Kuvaaja_Sara_Forsius

MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?

Naudan sisäfile

  • 1 kpl Naudan sisäfile
  • 1 kpl Chili, punainen
  • 2 rkl Voita
  • 1 rkl Öljy
  • Pippuri
  • Suola

Suikalesalaatti

  • 1 kpl Kurkku
  • 1 kpl Porkkana
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 1 cm Inkivääriä
  • 1 kpl Punasipuli
  • 1 ruukku Korianteria
  • 1 kpl Lime

Salaatti

  • 1 ruukkua Salaattia

Majoneesi

  • 1 kpl Kananmuna
  • 2 tl Dijon sinappia
  • 3 dl Öljyä
  • 1 tl Valkoviinietikkaa
  • 1/2 tl Suolaa

Valmistusohje

Valmista suikalesalaatti. Suikaloi kaikki salaatin ainekset. Hienonna valkosipuli, inkivääri ja korianteri. Sekoita kaikki keskenään. Mausta limenmehulla.

Valmista majoneesi.Laita blenderiin kananmuna, sinappi, suola ja valkoviinietikka. Valuta öljy ohuena nauhana blenderin käydessä hiljaisella teholla.

Valmista naudan sisäfile. Paista sisäfileen pinnat hienonnetun chilin , voin ja öljyn kanssa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä sisäfile 120 asteisessa uunissa sisälämmöltään 54 asteiseksi. Anna vetäytyä folion anna 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kokoa annos. Aseta muut komponentit salaatinlehdille. Koristele tuoreilla yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.