MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?
Naudan sisäfile
- 1 kpl Naudan sisäfile
- 1 kpl Chili, punainen
- 2 rkl Voita
- 1 rkl Öljy
- Pippuri
- Suola
Suikalesalaatti
- 1 kpl Kurkku
- 1 kpl Porkkana
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- 1 cm Inkivääriä
- 1 kpl Punasipuli
- 1 ruukku Korianteria
- 1 kpl Lime
Salaatti
- 1 ruukkua Salaattia
Majoneesi
- 1 kpl Kananmuna
- 2 tl Dijon sinappia
- 3 dl Öljyä
- 1 tl Valkoviinietikkaa
- 1/2 tl Suolaa
Valmistusohje
Valmista suikalesalaatti. Suikaloi kaikki salaatin ainekset. Hienonna valkosipuli, inkivääri ja korianteri. Sekoita kaikki keskenään. Mausta limenmehulla.
Valmista majoneesi.Laita blenderiin kananmuna, sinappi, suola ja valkoviinietikka. Valuta öljy ohuena nauhana blenderin käydessä hiljaisella teholla.
Valmista naudan sisäfile. Paista sisäfileen pinnat hienonnetun chilin , voin ja öljyn kanssa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä sisäfile 120 asteisessa uunissa sisälämmöltään 54 asteiseksi. Anna vetäytyä folion anna 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Kokoa annos. Aseta muut komponentit salaatinlehdille. Koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.