MasterChef VIP: Naudan sisäfilettä, suikalesalaattia ja majoneesia salaattipedillä – Perttu Sirviön resepti

MC2020VIP_EP01_Annoskuva_Perttu_Kuvaaja_Sara_Forsius

MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?

Naudan sisäfile

  • 1 kpl Naudan sisäfile
  • 1 kpl Chili, punainen
  • 2 rkl Voita
  • 1 rkl Öljy
  • Pippuri
  • Suola

Suikalesalaatti

  • 1 kpl Kurkku
  • 1 kpl Porkkana
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 1 cm Inkivääriä
  • 1 kpl Punasipuli
  • 1 ruukku Korianteria
  • 1 kpl Lime

Salaatti

  • 1 ruukkua Salaattia

Majoneesi

  • 1 kpl Kananmuna
  • 2 tl Dijon sinappia
  • 3 dl Öljyä
  • 1 tl Valkoviinietikkaa
  • 1/2 tl Suolaa

Valmistusohje

Valmista suikalesalaatti. Suikaloi kaikki salaatin ainekset. Hienonna valkosipuli, inkivääri ja korianteri. Sekoita kaikki keskenään. Mausta limenmehulla.

Valmista majoneesi.Laita blenderiin kananmuna, sinappi, suola ja valkoviinietikka. Valuta öljy ohuena nauhana blenderin käydessä hiljaisella teholla.

Valmista naudan sisäfile. Paista sisäfileen pinnat hienonnetun chilin , voin ja öljyn kanssa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä sisäfile 120 asteisessa uunissa sisälämmöltään 54 asteiseksi. Anna vetäytyä folion anna 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kokoa annos. Aseta muut komponentit salaatinlehdille. Koristele tuoreilla yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!