Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Tyrnivalkosuklaajuustokakku ja kylmäsavuhärkärieskakakku – Jennyn resepti

Julkaistu 03.05.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa tehtävänä on valmistaa kahden tunnin aikana makea kakku, sekä juhlapöydän suosikki: voileipäkakku.

Ainekset

  • 400 g tyrnimarjoja
  • 200 g valkosuklaata
  • 150 g digestivekeksejä
  • 100 g + 100g voita
  • 6 dl kuohukermaa
  • 2 purkkia (200g x 2) Maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl turkkilaista jugurttia
  • 50 g koskenlaskijajuustoa
  • 150 g kylmäsavu poroa tai härkää
  • 10 g vehnäjauhoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 90 g vettä
  • paistamiseen rypsiöljyä
  • maun mukaan mustapippuria ja suolaa
  • 1 sitruuna
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 dl kurpitsan siemeniä
  • 3 kananmunan valkuaista

Valmistusohje

Murenna digestivet, lisää joukkoon kaardemumma ja pehmeä voi. Laita muru ilmavasti irtovuokaan. Siirrä kylmään jähmettymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää 1 tl vaniljasokeria mukaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä vähän, sekoita joukkoon paketillinen maustamatonta tuorejuustoa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita kaikki varovasti yhteen, jotta ilmavuus säilyy.

Laita 4 liivatetta kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Laita vähän kermaa kattilaan ja lisää vaniljatangon siemenet ja tanko. Anna tekeytyä lämpimässä maidossa hetki, ja siirrä pois liedeltä ja poista tanko. Purista liivatelehdet ja sekoita ne vaniljakerman joukkoon.

Sekoita vähän jäähtynyt liivatekerma valkosuklaa moussen joukkoon ja kaada 2/3 moussesta vuokaan digestivepohjan päälle. Laita kylmään jähmettymään (jääkaapissa +4h, pakkasessa 45min). Laita loput 1/3 erillisessä astiassa kylmään.

Laita 4 liivatetta veteen pehmenemään. Laita pakastetyrnit kattilaan, lisää sokeria 1dl ja anna poreilla hetki. Siivilöi siemenet ja kuoret pois. Purista liivatelehdet ja sekoita liivatteet edelleen todella lämpimän tyrnimehun joukkoon 1 kerrallaan. Levitä laakealle metalliastialle tai tarjottimelle ja pistä pakkaseen jähmettymään n. 45 min.

Kokoa kakku. Nosta kakku, tyrnigeeli ja loppu mousseseos lämpimään. Leikkaa kakku irti vuoan reunoista ja irrota irtoreunat. Leikkaan geelistä kakun muotoinen pala ja aseta jähmettyneen kakun päälle. Lisää loput massasta pursotinpussiin ja pursota geelin päälle haluamallasi tyylillä.

Tee pitsi sekoittamalla 90g vettä, 10g jauhoa (ja haluamaasi väriainetta pari tippaa) keskenään. Paista öljyssä kuumalla pannulla. Anna veden rauhassa haihtua pois, jolloin jäljelle jää vehnäinen kaunis pitsi. Nosta pitsi paperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin pitsistä.

Koristele kakku vielä tyrnimarjoilla ja pitsillä.

--

Leikkaa rieskoista haluamasi muotoiset pohjakerrokset. 4 kpl. Ruskista pannulla voi, nosta turhat voit pois ja paista riskoja molemmilta puolilta vähän. Nosta paperien päälle kuivaamaan.

Valmista härkämousse. Sekoita härkäleikkeleitä, pippuria, suolaa, sitruunamehua, timjamia, maustamatonta tuorejuustoa ja vähän kermavaahtoa blenderissä. Tarkista maku ja lisää suolaa, pippuria tai happoa tarpeen mukaan. Pistä kylmään odottamaan.

Valmista yrttimousse. Sekoita tuorejuustoa, lehtipersiljaa, timjamia, sitruunan menu ja kuorta, sekä suolaa blenderissä. lisää joukkoon kermavaahtoa. Pistä kylmään odottamaan.

Kokoa rieskakakku. Rieska, härkä mousse, rieska, yrttimousse, rieska, härkämousse, rieska ja yrttimousse.

Koristele rieskakakku, leikkeleruusuilla, yrteillä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kookos-kardemummakakku, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Kirpeän raikas Charlotte-kakku, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: SAVE the Planet, IidaMasterChef: Limevalkosuklaakakku – Sirin reseptiKoko Suomi leipoo: Annin mustikkaunelmaVilliyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti