MasterChef: Tyrnivalkosuklaajuustokakku ja kylmäsavuhärkärieskakakku – Jennyn resepti

mc_eps14_annos_jenny_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa tehtävänä on valmistaa kahden tunnin aikana makea kakku, sekä juhlapöydän suosikki: voileipäkakku.

Ainekset

  • 400 g tyrnimarjoja
  • 200 g valkosuklaata
  • 150 g digestivekeksejä
  • 100 g + 100g voita
  • 6 dl kuohukermaa
  • 2 purkkia (200g x 2) Maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl turkkilaista jugurttia
  • 50 g koskenlaskijajuustoa
  • 150 g kylmäsavu poroa tai härkää
  • 10 g vehnäjauhoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 90 g vettä
  • paistamiseen rypsiöljyä
  • maun mukaan mustapippuria ja suolaa
  • 1 sitruuna
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 dl kurpitsan siemeniä
  • 3 kananmunan valkuaista

Valmistusohje

Murenna digestivet, lisää joukkoon kaardemumma ja pehmeä voi. Laita muru ilmavasti irtovuokaan. Siirrä kylmään jähmettymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää 1 tl vaniljasokeria mukaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä vähän, sekoita joukkoon paketillinen maustamatonta tuorejuustoa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita kaikki varovasti yhteen, jotta ilmavuus säilyy.

Laita 4 liivatetta kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Laita vähän kermaa kattilaan ja lisää vaniljatangon siemenet ja tanko. Anna tekeytyä lämpimässä maidossa hetki, ja siirrä pois liedeltä ja poista tanko. Purista liivatelehdet ja sekoita ne vaniljakerman joukkoon.

Sekoita vähän jäähtynyt liivatekerma valkosuklaa moussen joukkoon ja kaada 2/3 moussesta vuokaan digestivepohjan päälle. Laita kylmään jähmettymään (jääkaapissa +4h, pakkasessa 45min). Laita loput 1/3 erillisessä astiassa kylmään.

Laita 4 liivatetta veteen pehmenemään. Laita pakastetyrnit kattilaan, lisää sokeria 1dl ja anna poreilla hetki. Siivilöi siemenet ja kuoret pois. Purista liivatelehdet ja sekoita liivatteet edelleen todella lämpimän tyrnimehun joukkoon 1 kerrallaan. Levitä laakealle metalliastialle tai tarjottimelle ja pistä pakkaseen jähmettymään n. 45 min.

Kokoa kakku. Nosta kakku, tyrnigeeli ja loppu mousseseos lämpimään. Leikkaa kakku irti vuoan reunoista ja irrota irtoreunat. Leikkaan geelistä kakun muotoinen pala ja aseta jähmettyneen kakun päälle. Lisää loput massasta pursotinpussiin ja pursota geelin päälle haluamallasi tyylillä.

Tee pitsi sekoittamalla 90g vettä, 10g jauhoa (ja haluamaasi väriainetta pari tippaa) keskenään. Paista öljyssä kuumalla pannulla. Anna veden rauhassa haihtua pois, jolloin jäljelle jää vehnäinen kaunis pitsi. Nosta pitsi paperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin pitsistä.

Koristele kakku vielä tyrnimarjoilla ja pitsillä.

--

Leikkaa rieskoista haluamasi muotoiset pohjakerrokset. 4 kpl. Ruskista pannulla voi, nosta turhat voit pois ja paista riskoja molemmilta puolilta vähän. Nosta paperien päälle kuivaamaan.

Valmista härkämousse. Sekoita härkäleikkeleitä, pippuria, suolaa, sitruunamehua, timjamia, maustamatonta tuorejuustoa ja vähän kermavaahtoa blenderissä. Tarkista maku ja lisää suolaa, pippuria tai happoa tarpeen mukaan. Pistä kylmään odottamaan.

Valmista yrttimousse. Sekoita tuorejuustoa, lehtipersiljaa, timjamia, sitruunan menu ja kuorta, sekä suolaa blenderissä. lisää joukkoon kermavaahtoa. Pistä kylmään odottamaan.

Kokoa rieskakakku. Rieska, härkä mousse, rieska, yrttimousse, rieska, härkämousse, rieska ja yrttimousse.

Koristele rieskakakku, leikkeleruusuilla, yrteillä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!