Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 01.11.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennessa jaksossa hyödynnettiin villiyrttejä leivonnassa. Tässä Marionin makeat nokkosleivokset.

Nokkosleivokset

  • 250g nokkosen lehtiä
  • 325g huoneenlämpöistä voita
  • 2.4dl kidesokeria
  • 1.2dl fariinisokeria
  • 6 munaa
  • 2tl vaniljasokeria
  • 2 limeä
  • 6dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • ½tl suolaa

Lime-mansikkakreemi

  • 250g voita
  • 7.5dl tomusokeria
  • 1lime
  • 10 tuoretta mansikkaa

Voikukkasiirappi

  • 1l voikukkia
  • 4dl vettä
  • 1tl sitruunamehua
  • 300g hillo-marmeladisokeria

Valkosuklaaganache

  • 200g valkosuklaata
  • 70g kuohukermaa

Praliini

  • 2dl sokeria
  • 1dl maitohorsman kukkia
  • 1dl mesiangervon kukkia

Valmistusohje

Nokkosleivokset:

Huuhtele nokkosenlehdet. Keitä kiehuvassa vedessä 3-4min. Soseuta lehdet pyreeksi. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen. Lisää nokkospyree ja kahden limen mehu. Siivilöi joukkoon loput kuivat aineet. Levitä taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen uunipeltiin. Paista uunin keskitasolla n.15-20min 175-asteessa. Jäähdytä ja leikkaa pienellä pyöreällä keksimuotilla pieniä kakkupalasia pohjista.


Lime-mansikkakreemi:

Vaahdota voi kuohkeaksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa 2minuuttia, kunnes vaalea ja kuohkea. Lisää limen mehu ja murskatut mansikat. Sekoita kunnolla. Pursota kakkusten väliin, pinoamalla aina kolme pientä kakkupohjaa päällekäin, väleihin kreemiä.

Voikukkasiirappi:

Keitä kukkia vedessä, kunnes seos kiehuu. Siirrä pois levyltä ja anna jäähtyä 20min. Siivilöi liemi toiseen kattilaan, lisää hillosokeri ja sitruunanmehu. Kuumenna 5min. Säilö siirappi steriloituun lasipurkkiin. Anna tekeytyä jääkaapissa vuorokauden.

Valkosuklaaganache:

Pilko suklaa. Kuumenna kerma. Kaada kuumennettu kerma suklaarouheen päälle, odota 10s ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Laita jäähtynyt ganache pursotuspussiin, ja pursota ganachea leivosten päälle naked cake- tyyliin.

Praliini:

Sulata sokeri kattilassa keskilämmöllä, kunnes kultaisen väristä. Siirrä kattila pois levyltä ja sekoita huuhdellut ja kuivatut kukat joukkoon. Levitä sokerisula leivinpaperin päälle, anna kovettua. Riko praliinista lastuja. Koristele leivokset lastuilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Heart of rainbow, Kristan reseptiKoko Suomi leipoo: Kookos-kardemummakakku, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Black, Pink & Gold, TiiaMasterChef: Tyrnivalkosuklaajuustokakku ja kylmäsavuhärkärieskakakku – Jennyn reseptiKoko Suomi leipoo: Emman Cortonan basilika-kakkuKoko Suomi leipoo: Marin Puutarhan juhannus -drip cake
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivoksetLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti