Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Annin mustikkaunelma

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 17.01.2022 20:35

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan toisessa jaksossa kisaajat pääsivät leipomaan suosikkinsa perinneleivonnaisista.

  • Aktiivinen aika: 120 min

Muropohja

  • 125g Valio voi
  • 1,5dl sokeri
  • 2 kananmunaa
  • 1,5dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 1dl kaurahiutale
  • 1tl leivinjauhe
  • 2tl vaniljasokeri
  • 1tl kardemumma

Täyte

  • 300g pakastemustikka
  • 2rkl perunajauho
  • 150g valkosuklaa
  • 250g mascarpone
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1 kananmuna

Lemon curd

  • 1,5 kpl luomusitruunaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 25g Valio voita
  • 1 kananmuna
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2tl maissitärkkelys

Jugurttivaahto

  • 2dl Valio kuohukerma
  • 2dl Valio turkkilainen jogurtti
  • 0,5dl tomusokeri
  • 1tl vaniljasokeri

Päälle

  • 0,5l mustikka, tuore
  • kaksi oksaa sitruunamelissaa
  • 1dl kaurahiutale, iso
  • 1rkl hunaja
  • 1rkl sokeri
  • 0,5tl suola
  • 2rkl vesi

Valmistusohje

OHJEET: Valmista ensin muropohja vaahdottamalla pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitten yksi kananmuna. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet. Kaada ne vaahdon joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jätä pieni määrä taikinaa sivuun ja laita se kylmään. Painele taikina 28-senttisen piirakkavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200c noin 10min.

Pyörittele pakastemustikat perunajauhoissa. Kaada ne sitten piirakkapohjan päälle. Sulata valkosuklaa, jäähdytä sitä hetki ja sekoita se sitten mascarponen ja kananmunien kanssa kanssa tasaiseksi. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista uunissa 200c noin 20min..

Keitä sillä välin lemon curd. Pese yksi sitruuna ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi. Purista sitten sen mehu ja kaada se sekä raaste pieneen kattilaan. Laita sekaan myös voi ja sokeri. Keitä, kunnes voi ja sokerikiteet on sulaneet nesteen sekaan. Ota kattila liedeltä pois. Purista nyt myös puolikkaan sitruunan mehu ja sekoita joukkoon maissitärkkelys. Kaada tämä seos nauhana keitetyn sitruunamehun sekaan. Tämän jälkeen vatkaa kevyesti kananmuna ja keltuainen keskenään, ja kaada ohuena nauhana kattilaan. Nosta kattila takaisin liedelle ja keitä hämmentäen sen aikaa, että tahna sakenee hieman. Laita tahna jäähtymään.

Valmista pieni määrä granolaa koristeeksi. Levitä kaurahiutaleet uunipellille, laita päälle hunaja, sokeri, suola ja vesi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä tasaiseksi levyksi pellille. Kauli kylmässä oleva taikina ohuehkoksi levyksi. Stanssaa siitä pieniä kukkasia ja laita ne granolan kanssa samalle pellille. Paista 175c noin 5-10min. Tarkkaile, ettei kukat tai granola pääse palamaan.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja sokerit. Vatkaa sen aikaa, että vaahto on pursotettavaa.

Kun piirakka on paistettu, anna sen jäähtyä hetken aikaa. Sitten levitä päälle lemon curd (ei aivan reunoille asti). Laita jogurttivaahto pursotinpussiin ja pursota lemon curdin päälle pieniksi keoiksi. Lopuksi laita päälle mustikoita. Viimeistele granolalla, paistetuilla kukilla ja sitruunamelissalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Back to the ’90s hedelmätäytekakku, Niinan reseptiKoko Suomi leipoo: SAVE the Planet, IidaKoko Suomi leipoo: Annen ChurromisuKoko Suomi leipoo: Annin Amerikan serkun banaanikakku Koko Suomi leipoo: Mariamin Ritarihuoneen mustikkarättänäKoko Suomi leipoo: Annen ”Ässän kierrän orren ympäri”
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti