MasterChef: Limevalkosuklaakakku – Sirin resepti

mc_eps1_annos_siri_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Ainekset

  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 dl valkosuklaata
  • 2 kpl kananmunaa
  • 3 kpl limeä
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vettä
  • 0,5 levyä liivatelehteä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 200 g tuorejuustoa

Valmistusohje

Vatkaa kaksi kananmunaa ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa yhden munan valkuainen vaahdoksi, lisää 0,5dl sokeria vaiheissa vaahdotuksen aikana.

Sekoita munasokerivaahto ja valkuaisvaahto varovasti keskenään, laita kakkuvuokaan ja uuniin 20min ajaksi 200 asteen lämpöön.

Laita 0,5 liivatelehteä kylmään veteen ja notkista 200g tuorejuustoa.

Sulata kuumassa vedessä 2dl valkosuklaata

Tee Sweitsiläinen marenki, vatkaa kaksi kananmunan valkuaista ja 1,25dl sokeria vesihauteessa, marenki on valmis kun massa on kiiltävää ja siihen muodostuu kiinteitä huippuja. Ota 1rkl massaa sivuun.

Sekoita sula valkosuklaa tuorejuuston kanssa.

Liuota liivatelehti 1rkl kiehuvaan veteen ja sekoita se valkosuklaatuorejuustomassaan.

Sekoita Sweitsiläinen marenki ja valkosuklaatuorejuustomassa keskenään, annostele muotteihin ja vie hyytymään.

Ota kakkupohja uunista ja leikkaa muoteilla (pienempiä kuin ylempänä olevan hyydykemassan muotit) kakkupohjat ja vie jäätymään.

Valmista limekiisseli, purista kolmen limen mehut kattilaan, kiehauta.

Sekoita 1rkl perunajauhoa kylmään veteen ja sekoita se kuumaan limemehuun, kiehauta.

Laita limemassa laakealle alustalle ja vie jäätymään.

Levitä 1rkl Sweitsiläistä marenkia parin millin pakuiseksi kerrokseksi leivinpaperille ja pistä uuniin 200 asteeseen siihen saakka, kun marenki alkaa saamaan väriä.

Levitä hyytynyt limetahna moussen pohjalle.

Upota kakkupohjat valkosuklaatuorejuuston ja limetahnaan, joka ei ole vielä jäässä, pistä kylmään

Ota hyytynyt annos muoteista lautaselle ja lisää ruskistuneesta marenkilevyistä palat kakun päälle.

Parhaat ruokaohjelmat