Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Limevalkosuklaakakku – Sirin resepti

Julkaistu 15.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Ainekset

  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 dl valkosuklaata
  • 2 kpl kananmunaa
  • 3 kpl limeä
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vettä
  • 0,5 levyä liivatelehteä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 200 g tuorejuustoa

Valmistusohje

Vatkaa kaksi kananmunaa ja sokeri vaahdoksi.

Vatkaa yhden munan valkuainen vaahdoksi, lisää 0,5dl sokeria vaiheissa vaahdotuksen aikana.

Sekoita munasokerivaahto ja valkuaisvaahto varovasti keskenään, laita kakkuvuokaan ja uuniin 20min ajaksi 200 asteen lämpöön.

Laita 0,5 liivatelehteä kylmään veteen ja notkista 200g tuorejuustoa.

Sulata kuumassa vedessä 2dl valkosuklaata

Tee Sweitsiläinen marenki, vatkaa kaksi kananmunan valkuaista ja 1,25dl sokeria vesihauteessa, marenki on valmis kun massa on kiiltävää ja siihen muodostuu kiinteitä huippuja. Ota 1rkl massaa sivuun.

Sekoita sula valkosuklaa tuorejuuston kanssa.

Liuota liivatelehti 1rkl kiehuvaan veteen ja sekoita se valkosuklaatuorejuustomassaan.

Sekoita Sweitsiläinen marenki ja valkosuklaatuorejuustomassa keskenään, annostele muotteihin ja vie hyytymään.

Ota kakkupohja uunista ja leikkaa muoteilla (pienempiä kuin ylempänä olevan hyydykemassan muotit) kakkupohjat ja vie jäätymään.

Valmista limekiisseli, purista kolmen limen mehut kattilaan, kiehauta.

Sekoita 1rkl perunajauhoa kylmään veteen ja sekoita se kuumaan limemehuun, kiehauta.

Laita limemassa laakealle alustalle ja vie jäätymään.

Levitä 1rkl Sweitsiläistä marenkia parin millin pakuiseksi kerrokseksi leivinpaperille ja pistä uuniin 200 asteeseen siihen saakka, kun marenki alkaa saamaan väriä.

Levitä hyytynyt limetahna moussen pohjalle.

Upota kakkupohjat valkosuklaatuorejuuston ja limetahnaan, joka ei ole vielä jäässä, pistä kylmään

Ota hyytynyt annos muoteista lautaselle ja lisää ruskistuneesta marenkilevyistä palat kakun päälle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kirpeän raikas Charlotte-kakku, Harrietin reseptiMasterChef: Tyrnivalkosuklaajuustokakku ja kylmäsavuhärkärieskakakku – Jennyn reseptiKoko Suomi leipoo: Ullan Unelmien gravity cakeKoko Suomi leipoo: Marin Puutarhan juhannus -drip cakeOi Maamme Suomi: Lauran fantasiakakku – Siintävät vaarat ja kirkkaiden järvien veetVilliyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset
MasterChefMasterChef-reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti