Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kirpeän raikas Charlotte-kakku, Harrietin resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 29.01.2024 15:36

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden yhdeksännessä jaksossa tehtiin charlotte-kakku.

Wilhelmiinat – kakkupohja ja keksit

  • 330 g voita, huoneenlämpöinen
  • 300 g sokeria
  • 3 rkl vaniljasokeria
  • 135 g vaaleaa siirappia
  • 500 g erikoisvehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa

Tyrnimousse

  • 400 g tyrni (pakaste, kohmeat)
  • 6 liivatelehteä
  • 1 dl hillosokeria
  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa, Philadelphia
  • 150 g maitorahkaa
  • 1 dl tomusokeria (maustamiseen)
  • 100 g valkosuklaata, hippu

Valkosuklaamousse

  • 3 kpl liivatelehteä
  • 200 g valkosuklaata
  • 3 dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa, Philadelphia

Syötävä sammal

  • 1 kpl kananmuna
  • 30 g erikoisvehnäjauhoja
  • 30 g glukoosisiirappia
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • Pastaväri, vihreä

Korallipitsit

  • 0,4 dl sitruunamehua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • Hivenen suolaa
  • Pastaväri, punainen muutama tippa

Koristekerma

  • 200 g creme fraichea, 28 %
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeet

  • 50 g valkosuklaata
  • Tyrnimarjat (moussesta laitettu sivulle)
  • Timjami, tuore pieni nippu

Valmistusohje

WILHELMIINAT: Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Valmistele 2 x 23 cm pyöreä irtopohjavuoka sekä uunipelti leivinpaperilla.
Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Vispilöi voi, sokeri, vaniljasokeri ja siirappi, sekoita sitten jauhosekoitus mukaan. Jaa taikina. Yksi neljäsosa kakkupohjaksi, yksi neljäsosa välipohjaksi, kaksi neljäsosaa kekseiksi:
o Taputa kakkupohjapala tasaisesti irtopohjavuokaan (ei tarvitse olla reunoihin kiinni,
koska turpoaa uunissa), laita heti uuniin, paista noin 10–12 minuuttia.
o Tee sama välipohjan kanssa.
o Jaa keksitaikina kolmeen osaan ja muotoile jokainen osa noin 30 cm pitkäksi rullaksi
pellille. Litistä rullat haarukalla.
Ota kakkuvuoka uunista, irrota pohja vuoasta ja anna jäähtyä ritilällä. Paista toinen pohja. Paista keksit noin 10–12 minuuttia. Ota pelti uunista, odota muutama minuutti. Leikkaa pitkät vinot keksit, anna jäähtyä.

Valmistele kakkuvuoka: laita 25 cm pyöreä kakkupahvi tarjoiluvadin päälle, sen ympärille 23 cm irtopohjarengas ja sen sisälle reunakalvo. Kiinnitä reunakalvo esim. maalarinteipillä. Laita wilhelmiinapohja paikalle. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Ota noin 20 tyrnimarjaa sivuun, koristelua varten. Sulata tyrnimarjat (jos tarpeen) ja paina marjat siivilän läpi suoraan kattilaan, jotta kuoret ja siemenet jää siivilään. Laita myös hillosokeri kattilaan, keitä muutama minuutti. Laita jäähtymään. Lämmitä 1 dl kermasta mikrossa ja liuota liivatelehdet siihen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto rahkan kanssa ja vatkaa jäähtynyt tyrnihilloseos sekaan. Lisää myös liivatekerma koko ajan vatkaten. Yhdistä kermavaahto ja tyrnirahkaseos. Maista, saa jäädä kirpeäksi. Siirrä pieni osa moussesta toiseen kulhoon ja sivuun. Kaada loput moussesta heti wilhelmiinapohjan päälle ja siirrä kylmään mahd. pitkäksi ajaksi! 
Koristemoussepallot: o Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa (max 29 astetta) ja penslaa ohuesti silikonimuotteihin (puolipallo halk. 3 cm), jäähdytä nopeasti pakastimessa. o Kaada pienen kulhon moussea silikonimuotteihin ja laita muotti pakastimeen.

VALKOSUKLAAMOUSSE: Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa. Lämmitä 1 dl kermasta mikrossa ja liuota liivatelehdet siihen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja vatkaa suklaasula mukaan, lisää myös liivatekerma koko ajan vatkaten. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos. Siirrä pieni osa moussesta toiseen kulhoon ja sivuun. Laita välipohja tyrnimoussen päälle. Kaada valkosuklaamousse heti välipohjan päälle ja siirrä kylmään mahd. pitkäksi ajaksi! 
Koristemoussepallot: o Käytä aikaisemmin sulatettu suklaa ja penslaa ohuesti silikonimuotteihin (puolipallo halk. 4 cm), jäähdytä nopeasti pakastimessa. o Kaada pienen kulhon moussea silikonimuotteihin ja laita muotti pakastimeen.

SYÖTÄVÄ SAMMAL: Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää glukoosisiirappi ja vihreä pastaväri. Yhdistä vehnäjauhot leivinjauheen kanssa, lisää taikinaan. Kaada taikina muutamaan pahvimukiin, max puoleenväliin asti. Laita mikroon täydelle teholle 1–2 minuutiksi kunnes kakku kypsä. Jäähdytä mukit ylösalaisin ritilällä. Irrota kakku mukeista leikkaamalla kupit auki. Jaa sopiviin paloihin.

KORALLIPITSIT: Sekoita kaikki ainekset. Kuumenna teflon-paistinpannu ja kaada siihen noin rkl taikinaa. Anna porista, kunnes ei enää kupli. Nosta ohuella lastalla talouspaperille kuivumaan.

KORISTEKERMA: Vatkaa creme fraiche ja vaniljasokeri vaahdoksi. Laita pursotuspussiin, jossa tähtitylla. Siirrä kylmään odottamaan.

KORISTELU: Sulata valkosuklaa mikrossa (max 29 astetta), laita pieneen muovipussiin. Pursota koristeviivat wilhelmiinakeksien päälle. Anna kovettua esim. jääkaapissa. Ota moussekupolit pakkasesta, poista muoteista ja aseta heti kakun päälle. Tee koristepursotukset kupolien väliin kakun pintaan. Säästä vähän kermaa. Leikkaa wilhelmiinoista ”pohjat” suoriksi terävällä veitsellä. Poista kakkuvuoka ja reunakalvo. Levitä loput koristekermasta kakun sivuille ja liimaa wilhelmiinat pystyyn kakun ympärille. Solmi juuttinauha ympärille, jotta pysyy kasassa. Aseta syötävä sammal asymmetrisesti kakun pinnalle, muodostaen fantasiametsän. Viimeistele korallipitseillä, tyrnimarjoilla, timjamilla ja syötävillä pikkukukilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Vintage wedding! Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Juhlien kuningatar -kakku, IirisKoko Suomi leipoo: Lapsuuden klassikko – Kimble! OonaKoko Suomi leipoo: Hunajainen puolukkapallo, OonaKoko Suomi leipoo: Ullan Unelmien gravity cakeOi Maamme Suomi: Lauran fantasiakakku – Siintävät vaarat ja kirkkaiden järvien veet
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti