Koko Suomi leipoo: Kookos-kardemummakakku, Sarahin resepti
Sarahin Kookos-kardemummakakku.
Julkaistu 10.03.2025 20:45
MTV LIFESTYLE
Koko Suomi leipoo -sarjan kymmenennen kauden 2. jaksossa leivottiin fantasiakakkuja.
KAKKUPOHJA
1 dl ruskistettua voita (kts. valmistusohjeet)
1 dl rypsiöljyä
2,5 dl kookoshiutaleita
3 dl sokeria
1 rkl leivinjauhe
1 rkl vaniljasokeri
4,5 dl vehnäjauho
3 kananmunaa
2 dl täysmaitoa
2 tl kardemummaa
KAKUN KOSTUTTAMINEN
3 dl maitoa
1 dl vispikermaa
TÄYTTEET
Appelsiini-kookoskreemi
250 g mascarpone
1 dl vispikerma
1 appelsiini (appelsiininkuori)
2 appelsiinin mehu
1 dl kookoshiutale
Karamellipähkinä
250g pekaanipähkinä
2 rkl voita
2 rkl vettä
1 tl kanelia
sormisuolaa
1,5dl fariinisokeria
Voikreemi
(Täytteeksi, kuorrutteeksi ja kreemikukkiin)
500 g voita
850 g tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl vispikerma
pastavärit; vaaleanpunainen, sininen, vihreä
KASTIKE
150 g tummasuklaa
1 dl vispikermaa
Valmistusohje
Valmista kakkupohja
Lämmitä uuni 175c
Ruskista voi kattilassa keskilämmöllä sekoitellen, niin ettei voi pala. Anna jäähtyä.
Laita kulhoon rypsiöljy, maito, sokerit ja kananmunat, vatkaa nopeasti.
Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne märkien aineiden joukkoon sekoittaen.
Lisää jäähtynyt voi, sekoita taikina huolellisesti.
Kaada taikina kolmeen halkaisijaltaan 17cm vuokaan. Voitele vuoat vuokaspraylla, Leikkaa leivinpaperista ympyrän muotoiset palat vuokien pohjalle.
Valmista pekaanipähkinät
Mittaa pannulle voi, vesi sekä fariinisokeri ja kaneli, kun seos kiehuu, pienennä lämpöä ja jatka keittämistä 3-5min.
Lisää pähkinät, kääntele pähkinät niin, että ne ovat kokonaan karamelliseoksen peitossa. Kääntele pannulla 3min.
Nosta pähkinät leivinpaperin päälle jäähtymään.
Valmista voikreemi
Vatkaa voita vähintään kahdeksan minuuttia niin, että se on valkoista.
Lisää tomusokeri vähän kerrallaan.
Lisää lopuksi vispikerma ja sekoita tasaiseksi.
Jaa kreemi osiin ja värjää pastaväreillä
Valmista kreemitäyte
Raasta appelsiinin kuori ja purista appelsiinin mehu
Ota voikreemiä kulhoon n.2dl
Sekoita kreemin joukkoon mascarpone, appelsiininkuori ja mehu, kerma ja kookoshiutaleet.
Kakun kokoaminen
Nosta kakkupohja kakkualustalle, kostuta pohja
Käytä reunakalvoa kakun ympärillä,
Ota kreemiä pursotinpussiin, tee kreemistä renkaat pyöreäpäisellä tyllalla kakun ulkoreunalle. Tämä helpottaa kakun koristelua ja täyttämistä. Tämä toistetaan jokaisessa kerroksessa, ennen täytteitä.
Täytä kakkupohjan keskuksta appelsiini-kookoskreemillä, laita ja kreemin päälle karamellisoidut pekaanipähkinät, toista vielä kerran. Laita viimeiseksi kakkupohja kanneksi, kostuta ja vie kakku kylmään.
Valmista suklaakastike
Kiehauta kerma pinnoitetussa kattilassa.
Pilko suklaa
Kun kerma kiehuu, ota pois liedeltä ja lisää pilkottu suklaa, sekoita tasaiseksi.
Kaada ganache pieneen kermakkoon, tai kulhoon, josta sitä on helppo ottaa.
Huom. Suklaakastike tarjoillaan kakun kanssa erillisestä astiasta.
Valmista kreemikukkia
Valmista kreemikukkia leivinpaperin palan päälle kukkanaulaa ja erilaisia tyllia apuna käyttäen. Vie ne jääkaappiin kylmettymään.
Koristele kakku
Kreemaa kakku voikreemillä. Tee ensin ohut kerros, vie kylmään.
Tee toinen kreemaus värjätyllä kreemillä.
Asettele tekemäsi kukat ja pursota loput kukat sekä lehdet niiden ympärille.