MasterChef: Tortelliineja tomaattiliemessä – Tiian resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.
Ainekset
- 5 tomaattia
- n. 8 lehteä basilikaa
- maun mukaan suolaa, sokeria ja mustapippuria
- 1 dl ricottaa
- 100 g jauhoja
- yksi kokonainen kananmuna
- 2 kananmunan keltuaista
- vettä (sen verran, että saa taikinasta oikean tuntuisen)
- parmesaani
Valmistusohje
Tomaatit, basilikat ja mausteet blenderiin, ja sen jälkeen valumaan kankaan läpi.
Ricottaan basilika, sitruunan mehua ja kuorta sekä mausteet maun mukaan, laita pursotinpussiin.
Tee pastataikina vetäytymään.
Basilika ja öljy sekaisin sauvasekoittimella, mausta maun mukaan.
Mankeloi pasta ohueksi. Paina stanssilla pyöreitä paloja.
Pursota täyte pastan päälle ja taittele tortelliiniksi.
Keitä pasta ja lämmitä liemi.
Kun tortelliinit on ihan hetken kiehunut nosta ne tomaattiliemeen hetkeksi.
Nosta lautaselle ensin tortelliinit ja liemi päälle.
Koristele basilicalla ja parmesaanilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti