MasterChef: Tortelliineja tomaattiliemessä – Tiian resepti

mc_eps4_annos_tiia_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.

Ainekset

  • 5 tomaattia
  • n. 8 lehteä basilikaa
  • maun mukaan suolaa, sokeria ja mustapippuria
  • 1 dl ricottaa
  • 100 g jauhoja
  • yksi kokonainen kananmuna
  • 2 kananmunan keltuaista
  • vettä (sen verran, että saa taikinasta oikean tuntuisen)
  • parmesaani

Valmistusohje

Tomaatit, basilikat ja mausteet blenderiin, ja sen jälkeen valumaan kankaan läpi.

Ricottaan basilika, sitruunan mehua ja kuorta sekä mausteet maun mukaan, laita pursotinpussiin.

Tee pastataikina vetäytymään.

Basilika ja öljy sekaisin sauvasekoittimella, mausta maun mukaan.

Mankeloi pasta ohueksi. Paina stanssilla pyöreitä paloja.

Pursota täyte pastan päälle ja taittele tortelliiniksi.

Keitä pasta ja lämmitä liemi.

Kun tortelliinit on ihan hetken kiehunut nosta ne tomaattiliemeen hetkeksi.

Nosta lautaselle ensin tortelliinit ja liemi päälle.

Koristele basilicalla ja parmesaanilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.