Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Sipulipiirakka – Ollin resepti

Julkaistu 29.06.2022 14:36

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarja 19. jaksossa semifinaali-kolmikko pääsee valmistamaan juhlat tuomaristolle. Katso Ollin sipulipiirakan resepti

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Pohja

  • 40g parmesan raastettuna
  • 125g voi
  • 3dl vehnäjauho (gluteeniton jauhoseos)
  • 3rkl kylmää vettä

Täyte

  • Reilusti erilaisia sipuleita (makea-, hopea-, salotti- punasipuli)
  • 75g voita
  • 1dl tummaa sokeria
  • 1-1,5dl valkoviinietikkaa
  • 0,5dl balsamicoa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 10 oksaa timjamia
  • 3 keltuaista

Valmistusohje

POHJA: Sekoita kylmä voi, parmesanraaste ja jauhot ensin sekaisin tasaiseksi massaksi. Lisää vettä kunnes taikinasta tulee työstettävä taikinapallo. Kaulitse taikina ja laita se voilla voideltuun vuokaan. Esipaista 200c n. 10min kunnes taikinaan tulee hieman väriä.

TÄYTE: Leikkaa sipuleista 1cm paksuisia kiekkoja niin paljon että isohko pannu täyttyy. Sulata voi ja sokeria pannulla ja paista sipulikiekkoihin väriä. Käännä sipulit ja lisää etikat, suolaa ja pippuria sekä timjamia. Hauduta sipuleita pannulla hiljalleen kunnes neste muuttuu siirappiseksi.

Laita paistetut sipulit piirakkapohjalle. Sekoita 3 keltuaista, sipuleiden paistosiirappi ja tuoretta timjamia kastikkeeksi ja kaada piirakan päälle.

Paista vielä 200c n.10min

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Sahrami-sienipasta, Then reseptiMasterChef Suomi: Sieniquiche, Sininen joukkueMasterChef: Soija-hunajalohi – Ellan reseptiMasterChef: Mustikkainen lohi – Petran reseptiMasterChef: Tajarin alla frutti di mare – Teemu V:n reseptiKoko Suomi leipoo: Inkan Voi kana! -piiraset
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti