MasterChef: Parsa-pestotortelliinit – Ellan resepti

mc_eps4_annos_ella_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.

Ainekset

  • 140 g durumjauhoja
  • 140 g 00-jauhoja
  • 4 keltuaista
  • 1 kananmuna
  • nippu parsaa
  • 100 g ricottaa
  • kourallinen mantelia
  • 1 sitruuna
  • kourallinen basilikaa
  • fenkoli
  • voi

Valmistusohje

Valmista pasta, mittaa jauhot ja kananmunat kulhoon. Muotoile taikina ja tarvittaessa lisää tilkka vettä. kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa.

Keitä parsat. Kuullota valkosipuli. Paahda mantelit. Jätä osa manteleista koristelua varten.

Lisää kulhoon parsat, valkosipuli, mantelit, basilika, puolikkaan sitruunanmehu, suolaa ja aja tasaiseksi. Sekoita ricotta sekaan.

Mankeloi pastataikina ohueksi. Leikkaa levystä muotilla ympyröitä ja pursota keskelle täytettä. sulje puoliympyröiksi ja yhdistä kulmat.

Paista fenkolia voissa ja lisää parsat pannulle.

Keitä pastat ja lisää pannulle. Lisää pannulle keitinvettä, pidä pannu liikkeellä ja anna veden haihtua. Koristele paahdetuilla manteleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!