MasterChef: Parsa-pestotortelliinit – Ellan resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.
Ainekset
- 140 g durumjauhoja
- 140 g 00-jauhoja
- 4 keltuaista
- 1 kananmuna
- nippu parsaa
- 100 g ricottaa
- kourallinen mantelia
- 1 sitruuna
- kourallinen basilikaa
- fenkoli
- voi
Valmistusohje
Valmista pasta, mittaa jauhot ja kananmunat kulhoon. Muotoile taikina ja tarvittaessa lisää tilkka vettä. kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa.
Keitä parsat. Kuullota valkosipuli. Paahda mantelit. Jätä osa manteleista koristelua varten.
Lisää kulhoon parsat, valkosipuli, mantelit, basilika, puolikkaan sitruunanmehu, suolaa ja aja tasaiseksi. Sekoita ricotta sekaan.
Mankeloi pastataikina ohueksi. Leikkaa levystä muotilla ympyröitä ja pursota keskelle täytettä. sulje puoliympyröiksi ja yhdistä kulmat.
Paista fenkolia voissa ja lisää parsat pannulle.
Keitä pastat ja lisää pannulle. Lisää pannulle keitinvettä, pidä pannu liikkeellä ja anna veden haihtua. Koristele paahdetuilla manteleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan