Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Tajarin alla frutti di mare – Teemu V:n resepti

Julkaistu 22.02.2022 21:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.

Tajarin-pasta

  • 100 g Durum-jauho
  • 100 g 00-jauho
  • 1 kananmuna
  • 2 kananmunan keltuaista
  • parmesaani

Mustekala

  • mustekalan lonkero
  • chili
  • sitruuna
  • voita

Simpukat kermaliemessä

  • 10 kpl simpukat
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 kpl sipuli
  • 3 rkl voita
  • 2 dl valkoviini
  • 4 dl kerma
  • yrttejä

Valmistusohje

Mittaa jauhot ja kananmunat kulhoon, sekoita taikina palloksi, älä vaivaa liikaa, karkea kiinteä koostumus riittää. Kääri tiukkaan kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään. Kun taikina vetäytynyt n. 30 min. käytä pastakonetta mankelointiin, taita levyjä muutaman kerran päällekkain niin saa paremman sitkon taikinaan. Mankeloi taikina tasolle 6 Marcaton pastakoneessa. Kääri levy rullalle ja leikkaa veitsellä n. 2 mm nauhoja. keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä n. 1 min.

Valmista simpukoiden liemi, kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. lisää valkoviini ja anna kiehua. Lisää kerma ja valinnaisia yrttejä, anna keittyä 10 min. Lisää pestyt simpukat 10 min ennen tarjoilua, seuraa simpukoita ja ne ovat valmiitu kun kuoret auenneet.

Mustekalat: Esikeitä mustekalan lonkeroita suolatussa vedessä, kun saaneet väriä paista pannulla voissa, chilin ja sitruunamehun kanssa.

Pleittaus, sekoita pastaan raastettua parmesaania. kokoa pasta rullalle, lisää merenelävät ja lisää yrttejä sekä sitruunan kuorta.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Sahrami-sienipasta, Then reseptiMasterChef: Grouching tiger, hidden dragon – Johannan reseptiMasterChef: Sienipelmeni – Vihreän joukkueen reseptiMasterChef: Sipulipiirakka – Ollin reseptiMasterChef: Simpukkapasta – Jennyn reseptiMasterChef: Kultaotsa-ahven e linguini marinara – Satun resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti