MasterChef: Tajarin alla frutti di mare – Teemu V:n resepti

mc_eps4_annos_teemu_v_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.

Tajarin-pasta

  • 100 g Durum-jauho
  • 100 g 00-jauho
  • 1 kananmuna
  • 2 kananmunan keltuaista
  • parmesaani

Mustekala

  • mustekalan lonkero
  • chili
  • sitruuna
  • voita

Simpukat kermaliemessä

  • 10 kpl simpukat
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 kpl sipuli
  • 3 rkl voita
  • 2 dl valkoviini
  • 4 dl kerma
  • yrttejä

Valmistusohje

Mittaa jauhot ja kananmunat kulhoon, sekoita taikina palloksi, älä vaivaa liikaa, karkea kiinteä koostumus riittää. Kääri tiukkaan kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään. Kun taikina vetäytynyt n. 30 min. käytä pastakonetta mankelointiin, taita levyjä muutaman kerran päällekkain niin saa paremman sitkon taikinaan. Mankeloi taikina tasolle 6 Marcaton pastakoneessa. Kääri levy rullalle ja leikkaa veitsellä n. 2 mm nauhoja. keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä n. 1 min.

Valmista simpukoiden liemi, kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. lisää valkoviini ja anna kiehua. Lisää kerma ja valinnaisia yrttejä, anna keittyä 10 min. Lisää pestyt simpukat 10 min ennen tarjoilua, seuraa simpukoita ja ne ovat valmiitu kun kuoret auenneet.

Mustekalat: Esikeitä mustekalan lonkeroita suolatussa vedessä, kun saaneet väriä paista pannulla voissa, chilin ja sitruunamehun kanssa.

Pleittaus, sekoita pastaan raastettua parmesaania. kokoa pasta rullalle, lisää merenelävät ja lisää yrttejä sekä sitruunan kuorta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.