Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Timjamivoissa paistettu häränfileepihvi – Kapen resepti

Julkaistu 15.02.2022 21:25

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.

  • Annosmäärä: 2

Timjamivoissa paistettu häränfileepihvi

  • 2 kpl 150g härän sisäfileepihvi
  • loraus rypsiöljyä
  • 30 g voita
  • 1 valkosipulin kynsi
  • timjamin oksia
  • suola, mustapippuri

Kesän grillikasvikset

  • 4-5 kpl broccolini
  • naattiporkkana 3 kpl
  • naattipunajuuri 2 kpl
  • oliiviöljyä
  • suola, mustapippuri

Parmesan kesäperunat

  • 200g kesäperunaa
  • parmesania
  • 0.5 punttia ruohosipulia

Aioli

  • 1 kananmuna
  • 1 keltuainen
  • 1 tl dijon sinappi
  • 0.5 valkosipulin kynttä
  • 4 dl rypsiöljyä
  • suola, Sitruunamehu
  • Bearnaise

Reduktio

  • 2 dl valkoviini
  • 0.2dl valkoviinietikka
  • 2 kpl salottisipuli
  • 6 kpl mustapippuri
  • 4 oksaa timjami

Bearnaise-kastike

  • 200 g normaalisuolainen voi
  • 0.5 dl reduktio
  • 4 kpl keltuainen
  • 0.5 tl dijon sinappi
  • 1 puntti rakuunaa
  • maustamiseen (tabasco, sitruunamehu, merisuola, mustapippuri)

Valmistusohje

PIHVIT: Mausta pihvit ennen paistoa suolalla ja mustapippurilla.

Paista pihvejä kuumalla paistinpannulla noin 2 minuuttia ( 1 min per puoli ). Aloita paistaminen rypsiöljyllä. Laita pihvit kuumalle pannulle. Lisää murskattu valkosipuli ja ja timjami. Lisää pannulle voita ja jatka paistamista. Käännä pihvi paistamisen puolivälissä. Lusikoi voita pannulta pihvien päälle paistaessa.

Nosta kauniin ruskeat pihvit uunipellille. Kypsennä pihvit loppuun 200 asteisessa uunissa sisälämpömittarilla noin 52-54 asteiseksi.

Anna pihvin vetäytyä lämpimässä paikassa folioon käärittynä noin 10 minuuttia.

GRILLIKASVIKSET: Mausta broccolinit.

Kiehauta suolavesi ja esikypsennä porkkanoita sekä juurikkaita noin 4-6min kiehuvassa vedessä.  Mausta suolalla, pippurilla ja pienellä määräällä öljyä. Grillaa värit hibachi grillissä noin 1-2 min per puoli.

PARMESAN KESÄPERUNAT: Keitä perunat kypsäksi noin 10 min suolavedessä.

Friteeraa 2-3 minuuttia 170c nätin väriseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesan  ja viimeistele hienoksi leikatulla ruohosipulilla.

AIOLI: Valmista aioli kulhossa. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.

REDUKTIO: Leikkaa salottisipulit kuutioiksi ja yhdistä kaikki ainekset pieneen kattilaan. Keitä reduktio noin puoleen kunnes jäljellä on noin 1 dl. Jäähdytä.

BERNAISE-KASTIKE: Sulata voi juoksevaksi (nesteeksi). Yhdistä reduktio ja keltuaiset kylmänä kattilaan tai kulhoon riippuen valitsemastasi kypsennytavasta.

KYPSENNYSTAPA 1: Kypsennä reduktio ja keltuaiset vesihauteessa koko ajan sekoittaen.

KYPSENNYSTAPA 2: Kypsennä reduktio ja keltuaiset kattilassa ilman vesihaudetta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

Kastikepohjan täytyy saavuttaa 84 astetta kypsentäessä jotta keltuainen on kypsää muttei yhtään yli.

Tunnistat kypsän kastikkeen paksusta rakenteesta, tasaisesta väristä ja siitä että ilmakuplat ovat hävinneet.

Tässä vaiheessa voit vielä varmistaa että kastikepohja on kypsää lisäämällä siihen tipan nestemäistä voita kastikepohjan pinnalle. Jos sula voi pysyy kastikkeen pinnalla, tarkoittaa se että kastikepohja on kypsä ja valmis viimeistä vaihetta varten.

Lisää sulatettu voi ohuena nauhana hitaasti lämpimään kastikepohjaan koko ajan sekoittaen vispilällä, muodostaen emulsion.  Mausta valmis kastike suolalla, mustapippurilla dijonsinapilla, tabascolla ja sitruunamehulla. Lisää hienoksi leikattu rakuuna kastikkeen sekaan.

KOKOAMISVINKIT: Kiillota lautaset. Tarjoile bearnaise kastike omassa pienessä kulhossa annoksen vieressä. Koristele esimerkiksi kirvelillä ja muilla tuoreilla yrteillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Haudutettua mustekalaa, romesco-kastiketta ja balsamicoglaseerattuja perunoita, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiMasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiMasterChef: Ollin kolmen ruokalajin finaalimenu
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti