Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Haudutettua mustekalaa, romesco-kastiketta ja balsamicoglaseerattuja perunoita, Iinan resepti

MTV
Julkaistu 11.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden viidennen jakson resepti.

MUSTKALA

  • 1 kpl mustekalaa (Meritursas)
  • 1 l kanalientä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl savupaprikamaustetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl suippopaprikaa
  • 1 kpl tomaattia

ROMESCO-KASTIKE

  • 3 kpl suippopaprikaa
  • 3 kpl tomaattia
  • 5 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1,5 dl manteleita
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1/2 + 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

RPAISTETUT PERUNAT

  • 3 kpl isoja perunoita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 dl vettä
  • ½ dl balsamiviinietikkaa
  • ½ dl hunajaa

Valmistusohje

MUSTKALA: Laita painekattila liedelle. Lisää kattilaan kanaliemi, tomaattipyre, savupaprika, chilijauhe ja mustapippuri sekä karkeasti pilkotut tomaatti, paprika ja sipuli. Leikkaa mustekalan lonkerot ja laita ne painekattilaan. Aseta hella täysille ja sulje painekattilan kansi. Anna hautua noin 45 minuuttia. Päästä painekattilasta höyryt. Poista mustakalat nesteestä varovasti ja käytä nopeasti molemmin puolin hiiligrillissä.

ROMESCO-KASTIKE: Halkaise suippopaprikat, poista siemenet ja valkoiset osat, ja laita paprikat uunipellille. Laita uunipellille myös halkaistut tomaatit ja kokonaiset valkosipulinkynnet. Kaada ½ dl oliiviöljyä uunipellille vihannesten päälle. Rouhi päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Laita uuniin 200 asteeseen noin 30 minuutiksi. Kun paprikan kuoret ovat saaneet ihanan paahtuneen värin, laita uunipellille mukaan mantelit ja paahda vielä hetki. Ota pelti uunista. Laita blenderiin mantelit ja korppujauho. Soseuta kunnes koostumus on karkea. Lisää kuoritut paprikat, tomaatit ja valkosipulit blenderiin. Soseuta kastike tasaiseksi. Lisää balsamiviinietikka ja mausteita maun mukaan. 

RPAISTETUT PERUNAT: Tee perunoista noin 1,5 cm paksuisia kiekkoja. Laita öljyä pannulle ja lisää perunakiekot. Kaada vesi pannulle ja peitä pannu kevyesti foliolla. Odota, että vesi haihtuu hitaasti ja perunoiden pintaan kehittyy kaunis ruskea pinta. Käännä perunat. Tee balsamiviinietikka-hunaja glaseeraus kattilassa lisäämällä aineet kattilaan ja kuumentamalla seos. Kun perunat ovat kypsiä ja kauniin värisiä kummaltakin puolelta, lisää glaseeraus ja jatka vielä paistamista.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Peuran ulkofileetä, hasselbackan perunaa ja aurajuustokastiketta, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiMasterChef Suomi: Appelsiinibroileria, kauden kasviksia ja mustaherukkakastiketta, Josen reseptiMasterChef: Timjamivoissa paistettu häränfileepihvi – Kapen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti