Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Ollin kolmen ruokalajin finaalimenu

Julkaistu 21.06.2022 20:50

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan viimeisessä valmistettiin kolmen ruokalajin menu.

Peruna-purjokeitto

  • 400g purjoa
  • 4 perunaa
  • 50g voita
  • 1litra kanalientä
  • 1,5dl kerma
  • 1dl punainen maito
  • 4 oksaa timjamia

Raparperikuha ja pommes maxim

  • perunaa
  • kirkastettua voita
  • 1 kuha
  • suolaa ja pippuria
  • 3dl kuohuviini
  • 5dl kasvisliemi
  • 1dl mirin
  • 3 rkl sokeria
  • suolaa
  • fenkolin siemeniä
  • raparperia ohuina siivuina
  • 1 sipuli
  • pankojauhoja
  • yrttejä
  • suolaa pippuria
  • raastettua parmesan
  • basilikaa nippu
  • lehtipersilja nippu
  • 2dl rypsiöljyä
  • suolaa

Kastike

  • 4 kuningasravun jalkaa
  • 1l kanalientä
  • 2 sipulia
  • Suolaa
  • pippuria
  • timjamia
  • 50 g voita
  • 2 dl kermaa

Ollin Vadelmaunelma

    Marenki

    • 4 valkuaista
    • 2dl sokeria
    • 1 rkl valkoviinietikkaa

    Lemon curd

    • 4 sitruunan mehu
    • 1dl sokeri
    • 100g voita
    • 3 keltuaista
    • suolaa
    • Marinoidut vadelmat;
    • 100g vadelmia
    • 1 sitruunan mehu
    • sitruunamelissaa
    • hunajaa

    Sorbetti

    • 500 g vadelmaa
    • 1,5 dl sokeria
    • 1,5 dl vettä
    • 1/2 dl glukoosisiirappia
    • puolikkaan sitruunan mehu

    Valmistusohje

    PERUNA-PURJOKEITTO: Leikkaa purjosta vain valeaa osaa ja leikkaa paloiksi. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita kattilaan ja freesaa voin kanssa. Lisää puolet kanaliemesta ja keitä 30-40min. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää loput aineet. Keitä vielä 15 min ja mausta suolalla ja pippurilla. Koristele silputulla ruohosipulilla.

    RAPARPERIKUHA JA POMMES MAXIM: Kirkasta voi ja paloittele perunat mandoliinilla todella ohuiksi. Liota perunoita voissa ja sitten asettele ne pyöreäksi ja paista 160c uunissa n. 50min kunnes kullan ruskeita

    Fileoi kuha. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä sous vide 55c n. 20min

    Tee pankojauhoista, yrteistä ja juustosta raaste ja asettele valmiin kalan päälle. Tohota pinta hieman hiillostuneeksi.

    Tee liemi ja keitä hieman kasaan. Mausta mandoliinilla leikatut raparperit liemeen n.10min kunnes pehmeitä. Laita sipulin puolikkaat liemeen ja keitä min 30min kunnes pehmeitä.

    Asettele raparperit kypsän kalan päälle nätisti punoen. Tee sipulista kupit. Dippaa reunat jauho miksiin ja tohota reunat. Täytä yrttiöljyllä.

    Laita basilika-nippu, lehtipersilja-nippu, 2dl rypsiöljyä sekä suola blenderiin ja aja tasaiseksi. Siivilöi caritaliinan läpi.

    KASTIKE: Laita kaikki aineet paitsi kerma kattilaan ja freesaa vihanneksia ja jalkoja. Lisää kanaliemi ja keitä vähintään 30min. Siivilöi kastike ja lisää voi ja kerma. Sekoita vielä sauvasekoittimella

    Annostele annos.

    MARENKI: Sekoita marenki monitoimikoneella. Tee haluttuja muotoja ja paista 125c uunissa n. 60min

    LEMON CURD: Keitä sitruuna ja sokeri kattilassa kunnes sokeri sulaa. Lisää voi ja sekoita joukkoon miedolla lämmöllä. Sekoita keltuaiset joukkoon. Tässä vaiheessa ei enää tarvitse lämpöä. Laita valmis tahna kylmään.

    MARINOIDUT VADELMAT: Sekoita tahna ja lisää vadelmat. Anna marinoitua 30min.

    SORBETTI: Keitä ainekset kattilassa. Siivilöi siemenet pois. Jäähdytä ja laita jäätelökoneeseen. Annostele lopuksi annos.

    Lisää aiheesta:

    MasterChef Suomi: Pehmeäkuoriset taskuraputacot ja mangosalsa, Samulin ja Markun reseptiMasterChef Suomi: Paahdettua kananrintaa, Markun reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiMasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiMasterChef: Lampaan viulu, paahdetut uunijuurekset, paistettua lehtikaalia, perunapyrettä, sipulipiirakka, pannacotta ja aprikoosihillo
    MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    MasterChef
    • 20.5.20:45
      MasterChef-reseptit

      MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

    • 20.5.20:45
      MasterChef-reseptit

      MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

    • 20.5.20:45
      MasterChef-reseptit

      MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

    • 20.5.20:45
      MasterChef-reseptit

      MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

    • 20.5.20:45
      MasterChef-reseptit

      MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti