Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen resepti

Julkaistu 20.02.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa tuli valmistaa tuomarien reseptien pohjalta annokset.

Vaahtovoissa paistettu siikafilee

  • 1 kokonainen siika
  • Voi
  • Suola
  • Mustapippuri

Kurpitsa-katkarapukvinoa

  • 500g myskikurpitsaa
  • 3 rkl kurpitsansiemeniä
  • 50 g voi
  • 0,5 purjosipulia
  • 4 dl kasvislientä
  • 80 g pinaattia
  • 100 g katkarapuja
  • 1-2 rkl Valio tuorejuustoa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • Yhden sitruunan mehu
  • Suolaa, mustapippuria

Reduktio beurre blancille

  • 2 kpl shalottisipulia
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 6 mustapippuria
  • 6-8 oksaa järvikylän timjamia

Beurre blanc kastike

  • ¾ dl reduktiota
  • ½ dl Valio kuohukermaa
  • ½ täysmaitoa
  • 100-150 g jääkaappikylmää normaalisuolainen voi
  • Suola, mustapippuri, sitruunamehu

Valmistusohje

VAAHTOVOISSA PAISTETTU SIIKAFILEE: Fileoi ja siika. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pannu ja lisää voi. Laita siikafileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista lähes kypsäksi, niin että nahka on rapea ja käännä ympäri. Anna kalan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. 

KURPITSA-KATKARAPUKVINOA: Paahda kurpitsansiemeniä 170 asteisessa uunissa noin 15 min tai kunnes ne ovat kauniin paahtuneita. Kuori ja kuutio kurpitsa. Leikkaa purjo renkaiksi ja pese huolellisesti mahdollinen hiekka pois. Paista Kurpitsakuutioita pannulla kauniin ruskean värisiksi ja lisää loppuvaiheessa leikattu purjorengas. Yhdistä joukkoon huuhdeltu kvinoa ja sekoita huolellisesti. Kaada pannulle kasvisliemi ja keitä kvinoaa kannen alla noin 10-15 minuuttia. Keittämisen jälkeen nesteen tulisi olla imeytynyt ja kurpitsan kypsää, melkein hajoavaa. Yhdistä kvinoan sekaan kurpitsan siemen, katkaravut ja viimeisenä pinaatti. 

Viimeistele ennen tarjoilua tuorejuustolla ja lehtipersiljalla. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Hyvä suola ja happo!

BEURRE BLANC: Leikkaa shalottisipuli kuutioksi. Kaada etikka ja valkoviini kuumaan kattilaan ja yhdistä kaikki raaka-aineet kattilaan. Redusoi puoleen, kunnes jäljellä on noin 1dl. Jäähdytä Mittaa kattilaan reduktioliemi, kerma ja maito. Kuutio kylmä voi paloiksi. Kiehauta nesteet yhteen pienessä kattilassa ja poraa voi sauvasekoittimella nesteiden joukkoon.  Tarjoile kastike annoksen tarjoilun yhteydessä omasta kattilastaan.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kukkakaalipihvi, batattipyree, paistetut kanttarellit ja appelsiini-tyrni kastike, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiMasterChef: Ollin kolmen ruokalajin finaalimenuMasterChef: Timjamivoissa paistettu häränfileepihvi – Kapen reseptiMasterChef VIP: Langustiinit, kaali, pikkelöity retiisi, chilimajoneesi ja pico de gallo – Miska Haakanan reseptiGrillattua parsaa, vegemajoneesia ja uppomunia
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti