MasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa tuli valmistaa tuomarien reseptien pohjalta annokset.
Vaahtovoissa paistettu siikafilee
- 1 kokonainen siika
- Voi
- Suola
- Mustapippuri
Kurpitsa-katkarapukvinoa
- 500g myskikurpitsaa
- 3 rkl kurpitsansiemeniä
- 50 g voi
- 0,5 purjosipulia
- 4 dl kasvislientä
- 80 g pinaattia
- 100 g katkarapuja
- 1-2 rkl Valio tuorejuustoa
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- Yhden sitruunan mehu
- Suolaa, mustapippuria
Reduktio beurre blancille
- 2 kpl shalottisipulia
- 2 dl valkoviiniä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 6 mustapippuria
- 6-8 oksaa järvikylän timjamia
Beurre blanc kastike
- ¾ dl reduktiota
- ½ dl Valio kuohukermaa
- ½ täysmaitoa
- 100-150 g jääkaappikylmää normaalisuolainen voi
- Suola, mustapippuri, sitruunamehu
Valmistusohje
VAAHTOVOISSA PAISTETTU SIIKAFILEE: Fileoi ja siika. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pannu ja lisää voi. Laita siikafileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista lähes kypsäksi, niin että nahka on rapea ja käännä ympäri. Anna kalan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
KURPITSA-KATKARAPUKVINOA: Paahda kurpitsansiemeniä 170 asteisessa uunissa noin 15 min tai kunnes ne ovat kauniin paahtuneita. Kuori ja kuutio kurpitsa. Leikkaa purjo renkaiksi ja pese huolellisesti mahdollinen hiekka pois. Paista Kurpitsakuutioita pannulla kauniin ruskean värisiksi ja lisää loppuvaiheessa leikattu purjorengas. Yhdistä joukkoon huuhdeltu kvinoa ja sekoita huolellisesti. Kaada pannulle kasvisliemi ja keitä kvinoaa kannen alla noin 10-15 minuuttia. Keittämisen jälkeen nesteen tulisi olla imeytynyt ja kurpitsan kypsää, melkein hajoavaa. Yhdistä kvinoan sekaan kurpitsan siemen, katkaravut ja viimeisenä pinaatti.
Viimeistele ennen tarjoilua tuorejuustolla ja lehtipersiljalla. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Hyvä suola ja happo!
BEURRE BLANC: Leikkaa shalottisipuli kuutioksi. Kaada etikka ja valkoviini kuumaan kattilaan ja yhdistä kaikki raaka-aineet kattilaan. Redusoi puoleen, kunnes jäljellä on noin 1dl. Jäähdytä Mittaa kattilaan reduktioliemi, kerma ja maito. Kuutio kylmä voi paloiksi. Kiehauta nesteet yhteen pienessä kattilassa ja poraa voi sauvasekoittimella nesteiden joukkoon. Tarjoile kastike annoksen tarjoilun yhteydessä omasta kattilastaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa