Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Tatti-sulkaa – sininen joukkue

Julkaistu 02.11.2023 15:07

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa valmistetaan herkkuja ensi-iltaan.

Ainekset

  • 800 g maitoa
  • 80 g glukoosia
  • 36 g liivatetta
  • 1 600 g jivara-suklaata
  • 60 g kuivattua tattia tai siitaketta
  • 1 600 g kermaa
  • 150 g sokeria
  • 150 g vettä
  • 100 g cacao nibs
  • 500 g tatteja
  • 200 g hasselpähkinöit
  • 375 g maitoa
  • 12 g suolaa
  • 375 g sokeria
  • 375 g glukoosia
  • 300 g voita
  • 400 g kermaa

Valmistusohje

Kiehauta maito ja glukoosi, liota liivate kylmässä vedessä kunnes se on pehmeää ja siivilöi ylimääräinen vesi pois. Sulata maito seokseen ja kaada suklaan päälle ja anna seisoa muutama minuutti. Sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Lisää joukkoon kerma ja aja sauvasekoittimella kunnes se on kokonaan sekaisin. Laita kylmään asettumaan. 

Keitä vedestä ja sokerista siirappi ja lisää siihen cacao nibsit, anna turvota noin 15minuuttia ja siivilöi. Laita uuniin kuivumaan 100 asteeseen kunnes kuivaa, noin tunti. 

Leikkaa tateista pientä kuutiota (brunoise) ja paista kuivalla pannulla kunnes nesteet haihtuvat, lisää pieni suola ja paista neutraalissa öljyssä kunnes rapeaa. Kuivaa vielä lopuksi uunissa. 

Paahda hasselpähkinöitä pannulla kunnes kuoret rupeavat irtoilemaan ja pähkinät ovat kullan ruskeita. Voit tehdä tämän myös uunissa noin 160 asteessa noin 10-15 minuuttia. Hiero kuoret pois ja murskaa morttelissa. 

Jäähdytä nibsi liemi ja lisää siihen 1,5% agar agaria. Kiehauta 3-5 minuuttia ja jäähdytä ja aja sitten tehosekoittimessa sileäksi. 

Kiehauta maito ja suola erillisessä kattilassa. Mittaa muut ainekset toiseen kattilaan ja kiehauttele 148 asteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää maito-suola sekoitus ja sekoita tasaiseksi. Jätä sivuun

Lisää aiheesta:

MasterChef: Poronsydäntä ja poron veripalttua – Eevan reseptiMasterChef: Kylmä kahvi kaunistaa – Oodi keittäjille – Johannan reseptiMasterChef: Karpalohyytelöä, maa-artisokkaa kolmella tavalla ja pikkelöityä valkoherukkaa – Eevan reseptiMasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan reseptiMasterChef: Suklaafondanttia, vaniljajäätelöä ja karamellikastiketta – Oonan reseptiMasterChef: Sitruunaa ja suklaata – Joonaksen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitAlkuruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti