MasterChef: Tatti-sulkaa – sininen joukkue
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa valmistetaan herkkuja ensi-iltaan.
Ainekset
- 800 g maitoa
- 80 g glukoosia
- 36 g liivatetta
- 1 600 g jivara-suklaata
- 60 g kuivattua tattia tai siitaketta
- 1 600 g kermaa
- 150 g sokeria
- 150 g vettä
- 100 g cacao nibs
- 500 g tatteja
- 200 g hasselpähkinöit
- 375 g maitoa
- 12 g suolaa
- 375 g sokeria
- 375 g glukoosia
- 300 g voita
- 400 g kermaa
Valmistusohje
Kiehauta maito ja glukoosi, liota liivate kylmässä vedessä kunnes se on pehmeää ja siivilöi ylimääräinen vesi pois. Sulata maito seokseen ja kaada suklaan päälle ja anna seisoa muutama minuutti. Sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Lisää joukkoon kerma ja aja sauvasekoittimella kunnes se on kokonaan sekaisin. Laita kylmään asettumaan.
Keitä vedestä ja sokerista siirappi ja lisää siihen cacao nibsit, anna turvota noin 15minuuttia ja siivilöi. Laita uuniin kuivumaan 100 asteeseen kunnes kuivaa, noin tunti.
Leikkaa tateista pientä kuutiota (brunoise) ja paista kuivalla pannulla kunnes nesteet haihtuvat, lisää pieni suola ja paista neutraalissa öljyssä kunnes rapeaa. Kuivaa vielä lopuksi uunissa.
Paahda hasselpähkinöitä pannulla kunnes kuoret rupeavat irtoilemaan ja pähkinät ovat kullan ruskeita. Voit tehdä tämän myös uunissa noin 160 asteessa noin 10-15 minuuttia. Hiero kuoret pois ja murskaa morttelissa.
Jäähdytä nibsi liemi ja lisää siihen 1,5% agar agaria. Kiehauta 3-5 minuuttia ja jäähdytä ja aja sitten tehosekoittimessa sileäksi.
Kiehauta maito ja suola erillisessä kattilassa. Mittaa muut ainekset toiseen kattilaan ja kiehauttele 148 asteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää maito-suola sekoitus ja sekoita tasaiseksi. Jätä sivuun
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen