Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Sitruunaa ja suklaata – Joonaksen resepti

Julkaistu 15.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Ainekset

  • 1,25 dl maitoa
  • 3,75 dl kermaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 sitruunan kuori ja mehu
  • 6 munan keltuaista
  • 2 munan valkuaista
  • 0,6 dl vehnäjauhoa
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 rkl perunajauhoa
  • 0,5 dl sulatettua voita
  • 100 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Sulata sokeri kermaan ja maitoon.

Vatkaa keltuaiset ja sekoita siihen asteittain kuumaa kerma-maitoseosta.

Vatkaa keltuaiset kerma-maitoseokseen ja nosta lämpötila 85 asteeseen.

Siivilöi seos jääkylpyyn jäähtymään.

Vatkaa kaksi valkuaista kunnes ne muodostavat jähmeitä huippuja.

Sekoita hellästi mukaan vehnäjauho, perunajauho, sokeri ja sulatettu voi.

Voitele silikonivuoat ja paista niissä kakkuja 165 asteessa kunnes kypsiä.

Sulata suklaata ja sekoita mukaan kerma kunnes seos on sopivan paksua, jäähdytä jääkaapissa tarjoilua varten.

Kuumenna sokeri kattilassa ja sekoita siihen pieni määrä vettä niin että massa vettyy kauttaaltaan.

Kun sokerimassan reuna muuttuu rusehtavaksi, ota kattila pois levyltä ja anna massan jäähtyä kunnes haarukan päästä valuu tasainen vana sokerimassaa.

Heiluta haarukkaa ripeästi kulhon päällä edes takaisin niin, että sokeri valuu helminauhana kulhon reunojen päälle. Kerää helmet ja nauha kulhoon tarjoilua varten.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Valkosuklaa panna cotta, pähkinä-raparperimurua ja raparperisiirappia, Miikan reseptiMasterChef Suomi: Suklaakupu, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Macarons leivoskeksit karviaishillokkeella, Sininen joukkueMasterChef: Kylmä kahvi kaunistaa – Oodi keittäjille – Johannan reseptiMasterChef: Marinoidut marjat – Pietarin lisukeMasterChef: Mutakakku – Jennyn resepti
MasterChefMasterChef-reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti