MasterChef: Sitruunaa ja suklaata – Joonaksen resepti

mc_eps1_annos_joonas_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Ainekset

  • 1,25 dl maitoa
  • 3,75 dl kermaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 sitruunan kuori ja mehu
  • 6 munan keltuaista
  • 2 munan valkuaista
  • 0,6 dl vehnäjauhoa
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 rkl perunajauhoa
  • 0,5 dl sulatettua voita
  • 100 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Sulata sokeri kermaan ja maitoon.

Vatkaa keltuaiset ja sekoita siihen asteittain kuumaa kerma-maitoseosta.

Vatkaa keltuaiset kerma-maitoseokseen ja nosta lämpötila 85 asteeseen.

Siivilöi seos jääkylpyyn jäähtymään.

Vatkaa kaksi valkuaista kunnes ne muodostavat jähmeitä huippuja.

Sekoita hellästi mukaan vehnäjauho, perunajauho, sokeri ja sulatettu voi.

Voitele silikonivuoat ja paista niissä kakkuja 165 asteessa kunnes kypsiä.

Sulata suklaata ja sekoita mukaan kerma kunnes seos on sopivan paksua, jäähdytä jääkaapissa tarjoilua varten.

Kuumenna sokeri kattilassa ja sekoita siihen pieni määrä vettä niin että massa vettyy kauttaaltaan.

Kun sokerimassan reuna muuttuu rusehtavaksi, ota kattila pois levyltä ja anna massan jäähtyä kunnes haarukan päästä valuu tasainen vana sokerimassaa.

Heiluta haarukkaa ripeästi kulhon päällä edes takaisin niin, että sokeri valuu helminauhana kulhon reunojen päälle. Kerää helmet ja nauha kulhoon tarjoilua varten.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.