Kiehauta karpalot, 50 g sokeria, suola ja vesi kattilassa. Aja tehosekoittimessa sileäksi ja siivilöi. Kiehauta siivilöity liemi, lisää 15 g liivatetta (liotettuna), anna kiehua hetki, kaada pellille ja vie jäähtymään. Stanssaa hyytelö annokseen.
Pese maa-artisokat ja leikkaa pienemmäksi. Kuullota voissa kattilassa hetken aikaa, lisää kerma ja keitä kypsäksi. Aja tehosekoittimessa sileäksi, mausta suolalla ja pippurilla, jäähdytä ja pullota.
Keitä pikkeliliemi, 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Anna jäähtyä hetki. Laita karpalot sekä valkoherukat eri astioihin ja kaada pikkeliliemi päälle. Anna maustua annoksen kokoamiseen asti.
Leikkaa maa-artisokat paloiksi, pyöritä öljyssä, suolassa ja pippurissa. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
