Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kylmä kahvi kaunistaa – Oodi keittäjille – Johannan resepti

Julkaistu 02.11.2023 15:34

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannen jakson resepti.

Ainekset

  • 500 g kermaa
  • 250 g sokeria
  • 240 g keltuaista
  • 500 g turkkilaista jogurttia
  • 2,5 g liivatetta
  • 50 g kahvinpapuja
  • 300 g sokeria
  • 300 g tumma suklaata
  • 300 g voita
  • 6 kpl kananmunaa
  • 50 g kaakaojauhetta
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl muskovadosokeria
  • 100 g tumma suklaata
  • 200 g sokeria
  • 25 g kahvinpapuja

Valmistusohje

Kiehauta kerma kattilassa ja lisää kahvinpapuja. Anna maustua 15minuuttia ja siivilöi kahvipavut pois. Liota liivatteet kylmässä vedessä kunnes ovat pehmeitä ja purista ylimääräiset vedet pois. Kaada siivilöity kerma muna-sokeriseoksen päälle ja takaisin kattilaan, lämmitä 82 asteeseen ja sekoita kylmä jogurtti joukkoon. Laita jäätelökoneeseen pyörimään ja jäädytä kunnes siitä saa kauhalla palloja. 

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa yhteen ja sekoita vaahdon joukkoon. Siivilöi vielä kaakaojauhe joukkoon, sekoita hyvin ja kaada muotteihin tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 160 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, riippuen vuoan tai muotin koosta, jätä sisältä vähän löysäksi. Jätä jäähtymään.

Laita 200g sokeria kattilaan ja kastele vedellä. Lisää mukaan kahvinpavut, mutta siivilöi ne pois ennen kun asteita on 100, ettei kahvi pala. Lämmitä 121 asteiseksi ja sekoita voimakkaasti pallovatkaimella kunnes se muuttuu muruksi, jäähdytä. 

Kiehauta kerma ja sokeri kunnes sokeri on sulanut. Lisää joukkoon nokare voita ja jätä odottamaan esille laittoa. 

Koristele brownie suklaa-kahvi murulla, punaherukoilla ja tee päälle jäätelöpallo ja kaada päälle kinuskikastiketta.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Tatti-sulkaa – sininen joukkueMasterChef: Appelsiinia ja tummaa suklaata – Heinin reseptiMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiMasterChef: Sitruunaa ja suklaata – Joonaksen reseptiKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKoko Suomi leipoo: Sannan kardemummaiset churrot
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti