MasterChef: Kylmä kahvi kaunistaa – Oodi keittäjille – Johannan resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps8_annos_JOHANNA_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannen jakson resepti.

Ainekset

  • 500 g kermaa
  • 250 g sokeria
  • 240 g keltuaista
  • 500 g turkkilaista jogurttia
  • 2,5 g liivatetta
  • 50 g kahvinpapuja
  • 300 g sokeria
  • 300 g tumma suklaata
  • 300 g voita
  • 6 kpl kananmunaa
  • 50 g kaakaojauhetta
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl muskovadosokeria
  • 100 g tumma suklaata
  • 200 g sokeria
  • 25 g kahvinpapuja

Valmistusohje

Kiehauta kerma kattilassa ja lisää kahvinpapuja. Anna maustua 15minuuttia ja siivilöi kahvipavut pois. Liota liivatteet kylmässä vedessä kunnes ovat pehmeitä ja purista ylimääräiset vedet pois. Kaada siivilöity kerma muna-sokeriseoksen päälle ja takaisin kattilaan, lämmitä 82 asteeseen ja sekoita kylmä jogurtti joukkoon. Laita jäätelökoneeseen pyörimään ja jäädytä kunnes siitä saa kauhalla palloja. 

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa yhteen ja sekoita vaahdon joukkoon. Siivilöi vielä kaakaojauhe joukkoon, sekoita hyvin ja kaada muotteihin tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 160 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, riippuen vuoan tai muotin koosta, jätä sisältä vähän löysäksi. Jätä jäähtymään.

Laita 200g sokeria kattilaan ja kastele vedellä. Lisää mukaan kahvinpavut, mutta siivilöi ne pois ennen kun asteita on 100, ettei kahvi pala. Lämmitä 121 asteiseksi ja sekoita voimakkaasti pallovatkaimella kunnes se muuttuu muruksi, jäähdytä. 

Kiehauta kerma ja sokeri kunnes sokeri on sulanut. Lisää joukkoon nokare voita ja jätä odottamaan esille laittoa. 

Koristele brownie suklaa-kahvi murulla, punaherukoilla ja tee päälle jäätelöpallo ja kaada päälle kinuskikastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat