MasterChef: Suklaafondanttia, vaniljajäätelöä ja karamellikastiketta – Oonan resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.
Jäätelö
- 300 g kermaa
- 200 g maitoa
- 120 g sokeria
- 130 g keltuaista
- 1 kpl vaniljatanko
Omenapyre
- 4 granny smith omenaa
- 100 g sokeria
- 1 kpl sitruuna
Karamellikastike
- 100 g sokeria
- 200 g kermaa
- 2 g suolaa
Suklaafondant
- 44 g voita
- 80 g suklaata
- 2 kpl kananmunaa
- 44 g sokeria
- 14 g vehnäjauhoja
Valmistusohje
Kiehauta maito ja kerma sekä vaniljatangot, sekoita keltuaiset ja sokeri. Kaada vaniljakerma keltuaisten joukkoon, ja sitten takaisin kattilaan, vispaa ja kypsennä 83c. Siivilöi ja jäähdytä jäähauteessa. Kaada hiukan jäähtyneenä jäätelökoneeseen.
Kuori omenat ja laita pakkaseen. Ota omenoista palloraudalla palloja, kaada päälle vettä sekä sitruunamehu ja siirrä kylmään. Pilko loput omenat ohueksi lastuksi ja keitä kypsäksi. Siivilöi ja aja tehosekoittimessa pyreeksi. Lisää jäiset kuoret lopuksi. Siivilöi ja pussita.
Sulata voi ja suklaa, sekä vatkaa sokeri ja munat. Kaada munavaahtoon voi ja suklaaseos sekä jauhot. Sekoita ja vie kylmään. Paista uunissa noin 200c noin 7 min.
Paahda sokeri pannulla kuumaksi. Lisää kerma ja keitä kokoon reilusti. Lopuksi tarkasta maku ja lisää suola.
Kokoa annos haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka