Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Suklaafondanttia, vaniljajäätelöä ja karamellikastiketta – Oonan resepti

Julkaistu 07.09.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.

Jäätelö

  • 300 g kermaa
  • 200 g maitoa
  • 120 g sokeria
  • 130 g keltuaista
  • 1 kpl vaniljatanko

Omenapyre

  • 4 granny smith omenaa
  • 100 g sokeria
  • 1 kpl sitruuna

Karamellikastike

  • 100 g sokeria
  • 200 g kermaa
  • 2 g suolaa

Suklaafondant

  • 44 g voita
  • 80 g suklaata
  • 2 kpl kananmunaa
  • 44 g sokeria
  • 14 g vehnäjauhoja

Valmistusohje

Kiehauta maito ja kerma sekä vaniljatangot, sekoita keltuaiset ja sokeri. Kaada vaniljakerma keltuaisten joukkoon, ja sitten takaisin kattilaan, vispaa ja kypsennä 83c. Siivilöi ja jäähdytä jäähauteessa. Kaada hiukan jäähtyneenä jäätelökoneeseen.

Kuori omenat ja laita pakkaseen. Ota omenoista palloraudalla palloja, kaada päälle vettä sekä sitruunamehu ja siirrä kylmään. Pilko loput omenat ohueksi lastuksi ja keitä kypsäksi. Siivilöi ja aja tehosekoittimessa pyreeksi. Lisää jäiset kuoret lopuksi. Siivilöi ja pussita.

Sulata voi ja suklaa, sekä vatkaa sokeri ja munat. Kaada munavaahtoon voi ja suklaaseos sekä jauhot. Sekoita ja vie kylmään. Paista uunissa noin 200c noin 7 min.

Paahda sokeri pannulla kuumaksi. Lisää kerma ja keitä kokoon reilusti. Lopuksi tarkasta maku ja lisää suola.

Kokoa annos haluamallasi tavalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kaura-omena paistos ja omenarahka, Antin reseptiMasterChef: Lakua, tyrniä ja valkosuklaata – Adelen reseptiMasterChef: Lämmintä valkosuklaavaahtoa, valkosuklaapannacottaa, timjamikreemiä, mantelikakkua ja valkoherukoita – Matin reseptiMasterChef: Kylmä kahvi kaunistaa – Oodi keittäjille – Johannan reseptiMasterChef: Tatti-sulkaa – sininen joukkueMasterChef: Mutakakku – Jennyn resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti