Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Valkosuklaa kupu, sitruuna crumblella, financier leivoksella ja vanilja-anglaise kastikeella, Then resepti

Julkaistu 02.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat valmistivat upeat suklaakuvut, joiden alta paljastuu herkullinen jälkiruoka.

Valkosuklaakupu

  • 500 g valkosuklaata

Sitruuna Crumble

  • 100 g voita
  • 100 g sokeria
  • 200 g vehnäjauhoa
  • ¼ sitruunan mehua
  • ¾ sitruunan kuorta

Financier-leivos

  • 120 g voita
  • 120 g sokeria
  • 50 g mantelijauhoa
  • 50 g vehnäjauhoa
  • 4 kpl kananmunan valkuaista

Vanilja anglaise

  • 250 ml täysmaitoa
  • 250 ml kuohukermaa
  • 50 g sokeria
  • 30 g vaniljasokeria
  • 4 kpl kananmunan keltuaista

Valmistusohje

VALKOSUKLAAKUPU: Temperoi valkosuklaa: Sulata suklaa vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut, jäähdytä suklaa lisäämällä suklaapaloja ja sekoittamalla seosta kunnes lämpötila on 26-27c. Kun suklaa on jäähtynyt nosta lämpötila (esim. föönillä) n.31-32c (älä ylitä 32c). Kaada sulanut suklaa muotteihin (kaada täyteen). Kun muotit ovat täynnä kaada nopealla liikkeellä ylimääräinen suklaa pois muotista takaisin kulhoon siten, että muottien pohjaan jää kerros suklaasulaa.

Laita muotit jääkaappiin jäähtymään n.1h tai kunnes suklaa jähmettynyt.

SITRUUNA CRUMBLE: Laita kaikki ainekset kulhoon ja nypi käsillä seosta kunnes seoksesta tulee taikinamurua. Levitä murut uunipellille ja paista 180c n.15min tai kunnes saavat kevyesti väriä (varo polttamasta). Kun murut ovat paistuneet ota pois uunista ja anna jäähtyä. Kun jäähtyneet, hienonna vielä cutterilla (älä hienonna liikaa ettei muutu ”pölyksi”)

FINANCIER-LEIVOS: Tee ruskistettu voi. Keitä voita kattilassa keskikovalla lämmöllä kunnes voi ruskistuu. Voi on valmista kun väri ruskea ja tuoksu pähkinäinen. Kun voi on ruskistettu ota se sivuun jäähtymään. Siivilöi. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Lisää kulhoon KAIKKI ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita taikinamassa pursottimeen ja pursota muottiin. Paista uunissa 180c n.15min

VANILIJA ANGLAISE:  Laita maito ja kerma kastikekattilaan ja lämmitä kunnes melkein kiehuu (vähän kuplii). Vispaa sokeri ja vaniljasokeri keltuaisten kanssa. Kaada seos maidon ja kerman joukkoon ja keitä kunnes kastike tiheytyy.

TARJOILU: Ota suklaakuput pois muotista. Laita lautasen pohjalle sitruuna crumblea ja päälle ensin puolikas suklaakupu. Laita kupuun pala financier leivosta ja sulje kupu toisella puoliskolla. Kaada kastike kuvun päälle ennen syömistä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Suklaamarkiisia ja karviaismarjahilloa suklaakuvun alla ja amarettokastiketta, Pilvin reseptiKoko Suomi leipoo: Lomalla viimeinkin… Emoji-keksituulihatut rannalla, HarrietKoko Suomi leipoo: Ullan Hempeän Elisabethin kukkaismacaronKoko Suomi leipoo: Jaanan juurileipurin jouluherkkuKoko Suomi leipoo: Whiskey sour -tartalettiKoko Suomi leipoo: Eclairs sablepäällisellä, sitruunatäytteellä ja suklaakuorrutteella
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti