SPELTILLA RIKASTETTU ROUHEA VOITAIKINA: Sekoita jauhot ja suola. Nypi kylmä voi jauhojen sekaan "liuskoiksi". Saa jäädä isojakin liuskoja, jotka taikinan sisällä sulaessaan muodostavat lehtevyyden. Kaada sekaan kylmä juuri ja vesi. Sekoita juuri sen verran, että taikina pysyy kasassa. Kääri kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia. Ota taikina kylmästä ja kauli siitä suorakulmio noin 20 cm x 50 cm. Taittele taikina kolmeen osaan ja laita taas jääkaappiin 20 minuutiksi. Jos on aikaa niin taikina pärjää jääkaapissa useamman päivän ja odottaa sinua kun ehdit sen paistamaan. Ota taikina jääkaapista. Kauli noin 5 mm paksuksi suorakaiteeksi. Levitä kaulitulle taikinalevylle sulatettu voi, sokeri ja piparkakkumauste. Kääri taikina rullalle. Leikkaa rullasta noin 3 cm leveitä paloja. Aseta palaset pöydälle niin, että näet "rullakuvion”. Kauli palaset kelmun alla noin 10-12 cm pyörylöiksi ja aseta väärinpäin olevalle muffinipellille, voidellun kohouman päälle. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes kupit ovat kypsiä ja rapeita. Paistoaika riippuu taikinan paksuudesta. Anna jäähtyä ja valele kupin sisus suklaaganachella.
