Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Eclairs sablepäällisellä, sitruunatäytteellä ja suklaakuorrutteella

Julkaistu 06.01.2020 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa kilpailijat leipovat tuulihattuja.

Sable

  • 100 g fariinisokeria
  • 75 g pehmeää voita
  • 100 g vehnäjauhoja

Tuulihattutaikina

  • 100 g maitoa
  • 100 g voita
  • 100 g vettä
  • 2 g suolaa
  • 2 g sokeria
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa

Lemon curd

  • 3 kananmunan keltuaista
  • 1,25 dl sokeria
  • 75 ml sitruunamehua (2 sitruunaa)
  • 100 g voita

Lemon curd -täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl lemon curd -tahnaa

Suklaapäällinen

  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 dl kuohukermaa

Kandeeratut orvokit

  • 20 kpl syötäviä orvokkeja
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1dl erikoishienoa sokeria

Valmistusohje

SABLE: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja vatkaa, kunnes taikina kiinteytyy. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. 2 mm paksuiseksi levyksi. Laita pakastimeen jähmettymään.

TUULIHATTUTAIKINA: Yhdistä maito, vesi, voi, suola ja sokeri kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi. Poista kattila levyltä, kaada joukkoon vehnäjauho. Vatkaa puukauhalla voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu kiinteä pallo. Jäähdytä seos. Lisää munat taikinaan yksitellen huolellisesti vatkaten koko ajan. Vatkaa kunnes taikinasta tulee paksua ja kiiltävää. Pursota tai lusikoi pellille n. 10 cm mittaisia pötköjä. Leikkaa jähmettyneestä sable-kiekosta tuulihatun muotoisia paloja ja aseta pala tuulihatun päälle varovasti. Paista uunin keskitasolla 180 astetta 20 min. Tämän jälkeen avaa uuninluukku päästääksesi kosteuden pihalle. Jatka paistamista vielä 10 min ajan. Jäähdytä tuulihatut ritilällä.


LEMON CURD: Vatkaa lämmönkestävässä kulhossa sekaisin keltuaiset ja sokeri (n. 1 min). Lisää sitruunamehu, sekoita kunnes seos on tasaista. Aseta kulho kiehuvan vesikattilan päälle ja vatkaa seosta vesihauteen päällä kunnes se lähtee paksuuntumaan (n. 10 min). Kun seos on paksuuntunut, nosta kulho pois vesihauteen päältä ja sekoita sekaan kuutioitu voi kuutio kerrallaan. Jäähdytä.

TÄYTE: Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon lemon curd -tahna ja sekoita hyvin keskenään. Laita massa pursotuspussiin, jossa on kapea täyttötylla. Täytä jäähtyneet tuulihatut molemmista päistä massalla.

SUKLAAPÄÄLLINEN: Sulata suklaa ja kerma keskenään. Jäähdytä hieman. Valuta suklaa tuulihattujen päälle ohuiksi raidoiksi.

KANDEERATUT ORVOKIT: Vatkaa munanvalkuaisen rakenne rikki. Kasta orvokit yksitellen munanvalkuaiseen. Pyyhi sudilla suurimmat valkuaiset pois. Kasta tämän jälkeen orvokki sokeriin. Anna hetki kuivua. Asettele orvokit tuulihattujen päälle koristeeksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Puolukka-kinuskipavlovat, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Näkötornileivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Whiskey sour -tartalettiKoko Suomi leipoo: ”Paris-Kyoto” -Paris brestit matcha-vadelmatäytteelläKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainen
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti