Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lomalla viimeinkin… Emoji-keksituulihatut rannalla, Harriet

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 27.11.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa leivottiin emojileivoksia.

Murupäällinen

  • 50 g erikoisvehnäjauhoja
  • 50 g sokeria
  • 50 g voita
  • Keltainen pastaväri

Tuulihattutaikina

  • 65 g vettä
  • 65 g kevytmaitoa
  • 1 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 65 g voita
  • 65 g erikoisvehnäjauhoja
  • 3 kpl kananmunaa

Mustaherukkacurd

  • 200 g mustaherukkoita (pakaste, kohmeat)
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 kpl kananmunan keltuaista

Diplomaattikreemi

  • 2 dl vispikermaa
  • 1,5 dl kevytmaitoa
  • 0,5 tl vaniljatahnaa
  • 55 g (2–3 kpl) kananmunan keltuaista
  • 100 g sokeria
  • 33 g maizenaa
  • 2 dl vispikermaa

Koristelu

  • 200 g valkosuklaata, hippu
  • 100 g tummasuklaata
  • Suklaaväri, musta
  • Suklaaväri, keltainen
  • Suklaaväri, vihreä
  • Suklaan jäähdytyssuihke

Valmistusohje

MURUPÄÄLLINEN: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Yhdistä murupäällisen kaikki ainekset kulhossa. Muista väri! Kauli seos kahden leivinpaperin välissä noin 3 mm ohueksi levyksi. Laita levy odottamaan pakastimeen.

TUULIHATTUTAIKINA: Mittaa vesi, maito, sokeri, suola ja voi kattilaan ja kiehauta. Ota kattila pois liedeltä ja lisää vehnäjauhot, sekoita puukauhalla. Laita kattila takaisin liedelle keskilämmölle ja sekoita taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Siirrä taikina kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella muutama minuutti, jotta taikina viilenee hieman. Vatkaa kananmunat kevyesti lautasella. Lisää yksi kananmuna kerrallaan taikinaan, koko ajan sekoittaen. Tarkista oikea koostumus ennen, kun lisäät viimeisen kananmunan, voi olla, että siitä tarvitaan vaan osa. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes taikina on kiiltävä ja paksu. Laita taikina pursotuspussiin, jossa iso pyöreä tylla. Pursota 12 kpl noin 6 cm isoa palloa leivinpaperoidulle pellille. Ota murulevystä noin 6 cm isoja kiekkoja ja aseta tuulihattujen päälle. Paista uunissa 30–40 min 200 asteessa kunnes tuulihatut ovat kauniin kullanvärisiä. Anna jäähtyä ritilällä.

MUSTAHERUKKACURD: Keitä mustaherukat paksupohjaisessa kattilassa. Soseuta sauvasekoittimella, siivilöi kuoret pois ja kaada sose takaisin kattilaan.
Lisää sokeri ja keltuaiset, kuumenna kunnes seos kiehahtaa ja paksuuntuu. Seoksen lämpötila tulee olla max 83–85 astetta. Ota kattila pois lämmöltä, lisää voi nokareina ja sekoita hyvin. Siirrä seos laakeaan astiaan ja jäähdytä jääkaapissa.
DIPLOMAATTIKREEMI: Yhdistä kerma, maito ja vaniljatahna kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Vispilöi keltuaiset kulhossa, lisää sokeri koko ajan sekoittaen ja sitten maizena koko ajan sekoittaen. Kaada kolmasosa maidosta ohuena nauhana munaseokseen ja sekoita vispilällä koko ajan. Toista. Kaada lopuksi kaikki takaisin kattilaan, jossa viimeinen maito on, sekoita hyvin. Kuumenna ja sekoita koko ajan. Kun seos melkein kiehuu, alenna lieden lämpöä mutta anna
kiehua muutama minuutti, kunnes kreemi on paksu ja sileä. Vahdi! Siirrä vaniljakreemi kylmään laakeaan astiaan, kelmuta ja anna jäähtyä jääkaapissa. Myöhemmin: vispilöi 200 ml kermaa ja yhdistä varovasti vaniljakreemin kanssa.

KORISTELU: Pikatemperoi valkosuklaa mikrossa: lämmitä 2/3 valkosuklaasta muutama sekunti ja sekoita välissä, toista useita kertoja, kunnes suklaa on 40 astetta lämmintä. Lisää loput valkosuklaahiput ja sekoita kunnes suklaa on 29 astetta lämmintä. Laita pieni osa suklaasta toiseen kulhoon, värjää se vihreäksi. Pursota palmunlehdet silikonimatolle, aseta matto kaarelle ja anna kovettua. Värjää loput suklaasta keltaiseksi. Kaada suklaa silikonimatolle tasaiseksi levyksi, anna jäähtyä ja kovettua. Tee palmuemojit ensin (5 kpl): leikkaa tummasuklaalevystä pitkiä palasia ja veistä niistä palmun runkoja. Liimaa vihreän suklaasulan avulla palmunlehdet runkojen päälle. Käytä jäähdytyssuihketta apuna. Laita jääkaappiin. Tee aurinkoemoji (1 kpl): ota valkosuklaalevystä pyöreä kiekko 6 cm stanssin avulla. Leikkaa veitsellä levystä 8 pientä auringonsädettä, liimaa kiinni kiekon taakse (hyödynnä tässäkin vihreä suklaasula).

Tee aurinkolasiemojit (6 kpl): ota levystä 6 pyöreää kiekkoa 6 cm stanssin avulla. Maalaa suoraan mustalla suklaavärillä aurinkolasit ja hymy.

KOKOAMINEN: Tee puutikulla reikä jokaisen tuulihatun pohjaan. Laita mustaherukkacurd pursotuspussiin, jossa noin 5 mm pyöreä tylla. Laita diplomaattikreemi pursotuspussiin, jossa noin 5 mm pyöreä tylla. Pursota curdia ja diplomaattikreemiä jokaiseen tuulihattuun, laita tarjoiluastialle. Säästä
vähän kreemiä. Nosta palmut tuulihattujen päälle, tee tarvittaessa pieni reikä. Pursota ihan vähän diplomaattikreemiä loppujen tuulihattujen päälle, nosta emojikasvot päälle, ja kokoa aurinkoemoji viimeisen päälle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pastellinen sateenkaariunelma, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Unia kukkaniityistä, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Emojis go tropiikki, HannaKoko Suomi leipoo: Mangoiset emojileivokset, JariKoko Suomi leipoo: Ullan Hempeän Elisabethin kukkaismacaronKoko Suomi leipoo: Mariamin Ritarihuoneen mustikkarättänä
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti