Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Whiskey sour -tartaletti

Julkaistu 23.11.2020 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.

Murotaikinapohja

  • 4 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 150 g voita, kuutioiksi leikattuna
  • 1rkl jääkylmää vettä

Viski-sitruunacurd

  • 90 g voita (huoneenlämpöistä)
  • 130 g sokeria
  • 1 rkl sitruunan kuorta
  • ¾ dl sitruunamehua
  • 3 rkl Maker’s Mark-bourbonia
  • 4 keltuaista

Viskimarenki

  • 280 g sokeria
  • 100 ml Maker’s Mark-bourbonia
  • 30 ml sitruunamehua
  • 5 valkuaista

Sitruunamanteli”brittle”

  • vuokasprayta
  • 340g sokeria
  • 125 ml vaaleaa siirappia
  • 280 g kuorittuja manteleita, hienonnettuna
  • 1 sitruunan kuori (1rkl)
  • ¼ tl suolaa

Koristeluun

  • 12 kpl kirsikoita, tuore
  • 3 kpl appelsiineja
  • 12kpl cocktailtikkuja
  • Brittlen palasia

Valmistusohje

MUROTAIKINAPOHJA: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauho ja sokeri kulhossa. Lisää voikuutiot ja nypi seos murumaiseksi. Lisää vesi ja muodosta taikina. Muotoile taikina 8cm tartalettivuokiin. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjia 10 min. Jäähdytä ja irrota vuoista. Pohjien jäähtyessä valmista curd.

VISKI-SITRUUNACURD: Valmista vesihaude. Lisää keltuaiset, sokeri, sitruunan kuori ja mehu sekä viski pyöreäpohjaiseen kulhoon. Muista, ettei kulhon pohja saa koskettaa vettä! Kuumenna seosta samalla sähkövatkaimella vatkaten n. 5 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut. Lisää voi ja vatkaa, kunnes voi on sulanut seokseen. Jäähdytä. Curdin jäähtyessä valmista viskimarenki.

VISKIMARENKI: Sekoita sokeri, 50 ml viskiä ja sitruunamehu pienessä kattilassa. Lämmitä, kunnes sokeri on sekoittunut. Nosta lämpöä ja keitä, kunnes siirappi on 125-asteista, noin 5 minuuttia. Siirapin keittyessä kokoon, vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista lisäten siirappia valkuaisten joukkoon, vatkaa n. 5 minuuttia, lisää loppu viski ja vatkaa tasaiseksi.

SITRUUNAMANTELI"BRITTLE": Suihkuta uunipelti vuokaspraylla. Kiehauta sokeri ja siirappi. Sekoita seosta kostealla silikonisudilla, jotta estät sokerin kristallisoitumisen. Keitä, kunnes seos alkaa muuttua kullan väriseksi. Lisää loput ainekset, ja keitä seosta n. kahdeksan minuuttia. Kaada seos uunipellille, älä tasoita! Anna jäähtyä, taita palasiksi.

LEIVOSTEN KOKOAMINEN: Levitä murotaikinapohjan päälle curdia. Pursota päälle pieniä palloja viskimarenkia, jonka pintaa voit halutessasi ruskistaa kevyesti polttimella. Koristele cocktailtikulla, jossa on kirsikka ja suikale appelsiininkuorta sen ympärille käärittynä. Viimeistele palalla brittleä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Pikkutuntien paahteinen raparperipavlova, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Inkan OmppusumppiKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: Eclairs sablepäällisellä, sitruunatäytteellä ja suklaakuorrutteellaKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastike
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti