Kuumenna uuni 140 astetta. Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri valmiiksi kulhoon odottamaan.
Vaahdota 110 grammaa valkuaisia ja lisää 30 grammaa sokeria joukkoon vähitellen. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Laita 300 grammaa sokeria ja desi vettä kattilaan ja kuumenna se 110-120 asteiseksi.
Kaada ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten ja vatkaa kunnes seoksen lämpötila on 37-40 asteista. Sekoita väriaine 110 grammaan valkuaisia, älä vatkaa. Lisää manteli-tomusokeri värjättyyn valkuaiseen ja lisää lopuksi marenkivaahto kolmessa erässä taikinaan, sekoita mahdollisimman vähän, mutta sen verran että massasta tulee tasaista. Kaada massa pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille 2 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja. Kopauta pelti pöytään ja jätä keksit kuorettumaan. Tämä vaihe on tärkeä, jotta keksiin tulee uunissa pitsijalka. Kuorettuminen vaatii 30-60 min, keksit on valmiita uuniin kun pintaa koskettaessa sormeen ei jää taikinaa.
