Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Macarons leivoskeksit karviaishillokkeella, Sininen joukkue

Julkaistu 12.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.

Vaihe 1

  • 300 g mantelijauhetta
  • 300 g tomusokeria

Vaihe 2

  • 110 g kanamunan valkuaisia
  • 30 g sokeria

Vaihe 3

  • 300 g sokeria
  • 1 dl vettä

Vaihe 4

  • 110 g kananmunan valkuaisia
  • Väriainetta (vihreä)

Täyte

  • 200 g karviaismarjoja
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Kuumenna uuni 140 astetta. Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri valmiiksi kulhoon odottamaan.
Vaahdota 110 grammaa valkuaisia ja lisää 30 grammaa sokeria joukkoon vähitellen. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Laita 300 grammaa sokeria ja desi vettä kattilaan ja kuumenna se 110-120 asteiseksi. 

Kaada ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten ja vatkaa kunnes seoksen lämpötila on 37-40 asteista. Sekoita väriaine 110 grammaan valkuaisia, älä vatkaa. Lisää manteli-tomusokeri värjättyyn valkuaiseen ja lisää lopuksi marenkivaahto kolmessa erässä taikinaan, sekoita mahdollisimman vähän, mutta sen verran että massasta tulee tasaista. Kaada massa pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille 2 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja. Kopauta pelti pöytään ja jätä keksit kuorettumaan. Tämä vaihe on tärkeä, jotta keksiin tulee uunissa pitsijalka. Kuorettuminen vaatii 30-60 min, keksit on valmiita uuniin kun pintaa koskettaessa sormeen ei jää taikinaa. 

Paista kiertoilmauunissa 140 asteessa noin 13-15 min. Tee täyte. Keitä marjat ja sokeri. Keittämisen aikana voit samalla rikkoa vispilällä marjojen rakennetta. Kaada hillo korkeaan astiaan ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Siivilöi hilloke lopuksi sileäksi ja laita pursotinpussiin jääkaappiin jäähtymään.
Laita hilloa jäähtyneelle macarons keksille ja paina toinen keksi sitä vasten, jotta muodostuu kauniita leivoskeksejä.
Nauti.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Punaherukka-eclair, Sininen joukkueMasterChef: Kylmä kahvi kaunistaa – Oodi keittäjille – Johannan reseptiMasterChef: Makea eggs benedicts – Petra V:n reseptiMasterChef: Sitruunaa ja suklaata – Joonaksen reseptiKoko Suomi leipoo: Sitruuna-marenkikakkuKoko Suomi leipoo: Eclairs sablepäällisellä, sitruunatäytteellä ja suklaakuorrutteella
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti