Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Punaherukka-eclair, Sininen joukkue

Julkaistu 12.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.

Ainekset

  • 100 g voita
  • 120 g vanhanajan täysmaitoa
  • 120 g vettä
  • 150 g vehnäjauhoa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl hienoa merisuolaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 6 kananmunaa
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g punaherukoita

Valmistusohje

Kuumenna uuni 170 asteeseen.

Kuumenna voi, maito ja vesi kattilassa siten, että seos kiehahtaa. Lisää sokeri ja suola. Sekoita nuolijalla joukkoon jauhot ja sekoita kiinteäksi taikinaksi samalla kattilassa kuumentaen. Taikina on valmis, kun kattilan pohjalle muodostuu kalvo. Siirrä taikina yleiskoneeseen. Sekoita kananmunien rakenne rikki, ja lisää hiljalleen taikinaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita, kunnes taikinan koostumus on sopiva. Taikinan tulisi olla venyvää, vaaleaa ja helposti pursotettavaa. Pursota taikinasta eclair-leivokset tyllaa käyttäen. Viilennä ennen paistoa. Siivilöi leivosten päälle tomusokeria ja paista 170c/20-40min, kunnes leivokset ovat kohonneet ja ruskistuneet. 

Temperoi tumma suklaa seuraavasti: sulata vesihauteessa suklaa 50 asteeseen ja siirrä heti jääkylpyyn. Viilennä jääkylvyssä, kunnes suklaa on 27 asteista. Lämmitä suklaa uudelleen 31 asteeseen lämpimässä vesihauteessa juuri ennen kuorruttamista. 

Painele punaherukat siivilän läpi. Vispaa kerma ja sekoita herukkasose joukkoon. Tee kaksi reikää eclairin pohjiin ja täytä jäähtyneet eclairit kermalla rei’istä pursotinpussia käyttäen. Kasta leivokset temperoidussa suklaassa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Macarons leivoskeksit karviaishillokkeella, Sininen joukkueMasterChef: Kylmä kahvi kaunistaa – Oodi keittäjille – Johannan reseptiMasterChef: Matcha Pannacotta – Niklaksen lisukeMasterChef: Marinoidut marjat – Pietarin lisukeMasterChef: Sitruunaa ja suklaata – Joonaksen reseptiKoko Suomi leipoo: Annin "The fools who dream" – La La Land -henkiset suupalat
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti