Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sitruuna-marenkikakku

Julkaistu 17.11.2020 14:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.

Valmistusohje

KAKKUPOHJAN VALMISTUS: Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele 3 kpl 15 cm kakkuvuokia ja jauhota korppujauhoilla. Sekoita munanvalkuaiset, muna, maito ja vaniljauute sekaisin ja siirrä sivuun. Lisää (yleiskoneen) kulhoon kuivat aineet (jauhot, maissitärkkelys, sokeri, leivinjauhe) ja sekoita. Lisää kylmä kuutioitu voi ja sekoita kunnes seos on murumaista. Lisää nesteet kahdessa erässä ja sekoita tasaiseksi. Jaa kahteen vuokaan. Paista uunin keskitasolla 25-35 minuuttia. Tikkuun saa jäädä muruja, kun kakkua kokeilee. Älä paista yli! Anna jäähtyä 20 minuuttia ja poista vuoasta.  Leikkaa kaikki kakkupohjat 2 osaan.

SITRUUNACURDIN VALMISTUS: Kaada kasariin 180 ml sitruunamehua, raastettu sitruunankuori ja sokeri. Kiehauta. Sekoita pieni määrä vettä maissitärkkelyksen kanssa, kaadan kasariin ja sekoita hyvin. Vähennä lämpöä.  Lisään kananmuna ja munankeltuaiset sekoita hyvin ja lisää kylmä voi. Tarvittaessa siivilöi curd ja aseta sivuun odottamaan käyttöä

ITALIALAINEN MARENKI: Laita sokeri ja vesi pieneen kattilaan ja lämmitä. Laitan munanvalkuaiset yleiskoneeseen ja käynnistä hiljaisella nopeudella siten, että valkuaiset rupeavat vaahtoamaan. Lämmitä sokeria, kunnes se on 121 astetta ja hitaasti kaada munanvalkuaisten joukkoon. Nosta yleiskoneen nopeus täydelle teholle ja vispaa kunnes seos on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.

KAKUN KOKOAMINEN: Levitä sitruunacurdia kunkin kakkukerroksen väliin (yhteensä 6 kerrosta joista 5 välissä on curdia. Levitä marenkia kauttaaltaan kakun ympärille. Jälki saa olla epätasaista. Polta kaasupolttimella kakun ympäriltä sieltä täältä . Laita loppumarenki pursotinpussiin ja pursota päälle sydämiä (Aloita pursottamaan marenkia kasaksi ja vedä nopealla vedolla tylla itseesi päin. Näin sinulla pitäisi olla puolikas sydän. Toista uudestaan aivan ensimmäisen viereen ja lopputuloksena tulisi olla sydän).

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pastellinen sateenkaariunelma, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Unia kukkaniityistä, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Inkan OmppusumppiKoko Suomi leipoo: Kesäinen mansikka-ricotta-marenkikakkuKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKoko Suomi leipoo: Eclairs sablepäällisellä, sitruunatäytteellä ja suklaakuorrutteella
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Kakku

  • 450 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 6 rkl maissitärkkelystä
  • 480 g sokeria
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 6 munanvalkuaista
  • 1 kananmuna
  • 170 g täysmaitoa
  • 2 ¼ tl vaniljauutetta
  • 170 g suolatonta voita (kylmää)

Jauhotukseen

  • 2 dl korppujauhoja

Sitruunacurd

  • 4 ison sitruunan kuori ja mehu
  • 115 g sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 1 kananmuna
  • 3 munan keltuaista
  • 70 g voita (kylmää)

Marenki

  • 4 (150 g) munanvalkuaista
  • 300 g sokeria
  • 75 g vettä
  • ½ tl vaniljauutetta

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti