Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Makea eggs benedicts – Petra V:n resepti

Julkaistu 31.05.2022 18:44

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 16. jaksossa tehtävänä on valmistaa venyviä ja rouskuvia annoksia.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 kananmuna valkuaista
  • 2 keltuaista
  • 3 dl sokeria
  • 2 sitruunaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 200 g voita

Valmistusohje

Aloita marenki erottamalla valkuaiset ja keltuaiset. Lisää kattilaan 1dl vettä ja 2dl sokeria ja 1 sitruunan mehu. Keitä sokerilientä 121-asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää kuuma siirappi ohuena nauhana marengin joukkoon.

Lisää yksi keltuainen sokerin ja sitruunakuoren joukkoon. Peitä kunnolla.

Tee hollandaise; Sulata voi ja tee yhdestä kattilasta vesihaude. Vatkaa keltuaisia ja pientä määrää sokeria vesihauteen päällä. Lisää voi ohuena nauhana keltuaisten joukkoon. Maista ja mausta vielä sitruunan mehulla.

Tee kakku sekoittamalla keltuaiseen hieman marenkia, voita, maitoa, jauhoja, leivinjauhetta. Lisää mikrovuokaan ja paista mikrossa noin 45 sekuntia.

Leikkaa kakku puoliksi. Kokoa lisäämällä kakun pohjalle marenkia, lisää päälle kandeerattu keltuainen ja peitä keltuainen manregilla. Tarjoiluvaiheessa sivele päälle hollandaise kastiketta ja raasta sitruunan kuorta.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi:Täytetyt sitruunat , Jounin reseptiMasterChef Suomi: Suklaakupu, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Macarons leivoskeksit karviaishillokkeella, Sininen joukkueMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiMasterChef: Kesän grillatut mansikat – Petra V:n reseptiMasterChef: Sitruunaa ja suklaata – Joonaksen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti