Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kana salviavoilla ja sahramirisotto, Nean resepti

Julkaistu 05.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.

Ainekset

  • 2 salottisipulia
  • 2 dl kuohuviiniä tai valkoviiniä
  • 5 rkl voita
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 kokonainen kana tai kanan rintafile
  • 10 lehteä salviaa
  • 5 lehteä lehtipersiljaa
  • 1 pss sahramia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 appelsiini
  • 2 prk kanalientä
  • 160 g risottoriisiä
  • 3 rkl mascarponea
  • 2 dl raastettua pecorinoa

Valmistusohje

Aloita kanaliemestä. Lämmitä kattilassa 1 rkl oliiviöljyä. Halkaise ja kuori yksi salottisipuli, lisää se kattilaan. Mikäli käytät kokonaista kanaa, paloittele kana, ja laita osat joita et tarvitse kattilaan sipulin kanssa. Kuullota kanaa ja sipulia hetki. Lisää 2 purkkia kanalientä. Anna liemen kiehua hiljalleen. 

Vedä kesäkurpitsasta pitkiä ja ohuita suikaleita kuorimaveitsen avulla. Tee appelsiinivinegretti puolikkaan appelsiinin mehusta, lehtipersiljasilpusta ja lisää hiljalleen 1 rkl oliiviöljyä samalla vispaten. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kesäkurpitsasuikaleet ja sekoita. 

Laita kuumalle paistinpannulle 1 rkl voita ja 1 rkl öljyä. Lisää salvian lehdet ja kananfilee. Paista kanan rintafilee kypsäksi. Siirrä kana pois pannulta odottamaan tarjoilua.

Lisää samalle pannulle 2 rkl voita ja 2 rkl öljyä. Hienonna 1 salottisipuli hienoksi kuutioksi. Lisää sipuli pannulle ja kuullota. Lisää sahrami. Lisää risottoriisi ja kuullota hetki. Lisää 2 dl valitsemaasi viiniä ja anna sen imeytyä riisiin. Siivilöi aiemmin tekemäsi kanaliemi, ja varmista, että siivilöity liemi kiehuu paistinpannun viereisellä levyllä hiljalleen. Imeytä risottoon kanalientä kauhallinen kerrallaan koko ajan samalla sekoittaen. Lisää seuraava kauhallinen aina kun edellinen on imeytynyt riisiin. Keitä risottoa risottopaketin ohjeen mukaan, noin 15-20 min, kunnes risotto on kypsää, mutta purutuntuma on edelleen jäljellä. Nosta risotto levyltä ja viimeistele risotto voilla, mascarponella ja raastetulla pecorinolla. Risoton tulisi olla viimeistelyn jälkeen löysää ja kiiltävää.  Mausta suolalla, pippurilla ja tarvittaessa puolikkaan appelsiinin mehulla. 

Annostele risotto lautaselle, nosta viipaloitu kanafile päälle ja koristele kesäkurpitsasuikaleilla. Napauta lautasen pohjaa nyrkillä, jotta risotto levittäytyy lautaselle tasaisesti. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Rakuuna kanaa, Antin ja Maritan reseptiMasterChef Suomi: Peuran ulkofileetä, hasselbackan perunaa ja aurajuustokastiketta, Iinan reseptiMasterChef: Paistettua broilerin rintaa, herkkusientä ja kaalia “mille feuille” sekä kana-voikastike – Adelen reseptiMasterChef: Myskikurpitsarisotto – Pietarin reseptiKurpitsarisotto
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti