Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Peuran ulkofileetä, hasselbackan perunaa ja aurajuustokastiketta, Iinan resepti

Julkaistu 16.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kokattiin raaka-aineista läheltä ja kaukaa.

Ainesosat

  • 150 g peuran ulkofileetä
  • 1 kiinteä peruna
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • 4 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 pieni sipuli
  • 1 salottisipuli
  • 4 dl kuohukermaa
  • 100 g aurajuustoa
  • 70 g kanttarelleja
  • 1 rkl normaalisuolaista voita
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 100 g puolukoita
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • Persiljaa koristeluun
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

Lämmitä uuni 220-asteeseen. Hasselbackan perunat: Laita lusikka perunan alle ja tee perunaan poikittaisviiltoja leikkaamatta pohjaan saakka. Mausta 1 rkl rypsiöljyllä, 1 tl suolalla ja 2 rkl ruohosipulilla. Laita uuniin paistumaan. Pidä uunissa niin kauan kunnes viillot avautuvat hieman ja peruna saa väriä.

Tee puolukkakastike. Laita puolukat kattilaan 2 rkl veden ja 2 rkl sokerin kanssa. Keitä, kunnes puolukat hilloontuvat. Siivilöi kastike pursotinpussiin ja laita jääkaappiin odottamaan.

Karamellisoi sipuli. Puolita ja kuori sipuli. Laita pannulle 1 rkl oliiviöljyä ja kuumenna pannu. Aseta sipulinpuolikkaat leikkuupinta alaspäin pannulle ja mausta hyppysellisellä suolaa ja sokeria. Anna karamellisoitua pannulla, kunnes sipulit saavat väriä, mutta varo polttamasta niitä. 

Laske uunin lämpötila 180-asteeseen. Putsaa mahdolliset kalvot pois peuran ulkofileestä. Kuivaa fileen pinnat ja mausta suolalla. Kuumenna pannulla 3 rkl rypsiöljyä ja ruskista kaikki fileen pinnat pannulla. Kypsennä loppuun uunissa. Mikäli käytät paistomittaria, laita mittari fileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä, kunnes sisälämpö näyttää 50-astetta. Ota filee pois uunista ja anna levätä 10 minuuttia, ennen tarjoilua. 

Tee aurajuustokastike. Käytä samaa pannua, jossa ruskistit peuran. Pilko salottisipuli ja kuullota se peurasta irronneessa nesteessä. Lisää 4 dl kuohukermaa ja 100 g aurajuustoa. Mausta parilla kierroksella mustapippuria myllystä ja 2 tl valkoviinietikalla. Anna keittyä kasaan noin 15-minuutin verran ja siivilöi kastike. 

Peuran levätessä paista kanttarellit. Haihduta kuumalla pannulla sienistä neste pois ja lisää sitten 1 rkl voita sekä kaksi kierrosta suolaa myllystä. Paista kunnes sienet saavat hieman väriä.  Viipaloi peura ja kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Rakuuna kanaa, Antin ja Maritan reseptiMasterChef Suomi: Kupukalaa, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Kana salviavoilla ja sahramirisotto, Nean reseptiMasterChef: Paistettua broilerin rintaa, herkkusientä ja kaalia “mille feuille” sekä kana-voikastike – Adelen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti